Lozan ve Marsilya'da şehitler anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

  • Farklı tarihlerde şehit düşen Ararat Zeryan ile Hüseyin Fırat Lozan’da; Senar Zagros, Şoreş Heval ile Tahsin Agit ise Marsilya’da düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

 

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde şehit düşen savaşçılar İsviçre’nin Lozan ile Fransa’nın Marsilya kentlerinde anıldı.

1 Eylül 2020’de Medya Savunma Alanları'nda şehit düşen YJA Star Komutanı Ararat Zeryan (Berivan Önal) ile 22 Ağustos 2020'de Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı Fındık alanında şehit düşen Hüseyin Fırat (Cihan Erbaş) Lozan’da anıldı. Şehit Aile Kurumu (KOMAW) tarafından Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anmaya, Ararat Zeryan ile Hüseyin Fırat'ın aileleri ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Lozan KOMAW sözcüleri Sevgi Koyuncu ve İshak Arslan’ın Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitlerinin anılarına bağlılığın önemine ilişkin sunumlarıyla başlayan anmada, şehitlerin kendi anlatımlarıyla özgürlük mücadelesine katılımları ve mücadele yaşamları sinevizyon gösterimi ile aktarıldı. Ararat Zeryan'ın şehadeti sonrası mücadele arkadaşlarının mesajı da ses kaydı ile dinletildi.

KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur, yaptığı konuşmada “Özgürlük mücadelesine adını altın harflerle yazdıran Ararat Zeryan ve Hüseyin Fırat yoldaşlarımızın özgürlük hayallerine özgür Kürdistan'ı yaratarak cevap olacağız” diye belirtti.

Marsilya’da da anıldılar
Almanya’da yaşamını yitiren HPG gazisi (Senar Zagros) ile Medya Savunma Alanlarında şehit düşen Şoreş Heval ile Tahsin Agit, Marsilya’da düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) düzenlenen anma, devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Daha sonra birer konuşma yapan şehit aileleri, şehitlerin yolunda kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceklerini söyledi.  

Şehitlere dair hazırlanan sinevizyonun izlenmesi ardından DKTM adına konuşmalar yapıldı. Anma sloganlarla sona erdi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.