Lozan’dan Cenevre'ye büyük yürüyüş

Yurt Dışı Haberleri —

❏

  • Dört parça Kürdistan’dan tanınmı siyasetçi, yazar, sanatçı, gazeteci, akademisyen, kurum ve siyasi parti temsilcisi 10-12 Temmuz tarihleri arasında Lozan’dan Cenevre’ye yürüyecek.

 

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı; sömürgeciliğe ve işgale karşı 10-12 Temmuz tarihleri arasında İsviçre’nin Lozan kentinden Cenevre’ye bir yürüyüş düzenleneceğini açıkladı. Üç günlük yürüyüşe Kürdistan’ın farklı inanç gruplarına mensup siyasiler, aydınlar, yazarlar, gazeteciler ve akademisyenler katılacak.

Yürüyüşün “Türk işgaline karşı Kürdistan'ı savunalım” sloganıyla düzenleneceğini belirten KCDK-E, şunları kaydetti: “100 yıl önce Kürtler birlik olmadıkları için uluslararası güçler Kürdistan’ı dörde parçalayarak statüsüz bıraktıkları gibi, Kürdistan’ı igal, ilhak eden sömürgeci devletlerin katliam ve jenosit politikalarına da onay ve destek vermişlerdir. 21. yüzyılda Kürdistan halklarını zayıf düürmek ve statü sahibi olmasını engellemek için böl-yönet politikaları ile sonuç almak istiyorlar. Kürdistan halkı bu yüzyılda hem örgütlülüü hem de birlii ile bu kirli politikalara müsaade etmeyecektir. Bunun için farklı siyasi görülerimiz ve inançlarımız temelinde ortak mücadele bilinciyle Lozan’dan Cenevre’ye yürüyoruz.”

100 yıllık soykırımı boşa çıkarmak için…

Kürt halkının Lozan Anlaşması’ndan 100 yıl sonra dört parçada saladıı birlik ruhuyla artık sonuç alabilecek bir aamaya geldiğine vurgu yapan KCDK-E “Bu birlii pekitirmek ve Kürt kimliini bir statüye kavuturabilme ansı her zamankinden daha fazla olanaklı haldedir” dedi.

KCDK-E açıklamasında devamla şunlar belirtildi: “Çıkarları için Kürtleri statüsüz bırakan ülkeler ve uluslararası güçler, her türlü oyunla Kürt soykırımı için Türk devletine destek sunmaktalar. Bunu fırsat bilen Türk devleti Kürdistan’ın tüm parçalarında etnik temizlik için tüm imkanları kullanmaktadır. Bunu boa çıkarabilmenin en temel yolu ulusal birliimizi sağlamaktır. Kürdistan halkları, ortak mücadele ile bu yüzyılın kazananı olacaktır. 100 yıllık soykırımı boa çıkarmak için simdi birlik zamanıdır.”

Herkes sorumluluk almalı

KCDK-E , Türk devletinin işgalci emellerini boa çıkarmak için dört parça Kürdistan halkının ve dostlarının sorumluluk olması gerektiğini ifade ederek Lozan-Cenevre yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. Açıklamada, basın toplantısının 10 Temmuz günü saat 10.30’da yapılacağı belirtildi. Yürüyüş ise Place du Port, 1006 Lausanne, Ouchy’den start alacak.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.