‘Lütfen yanımızda olun’

Kadın Haberleri —

.

.

  • Amed’de yaşayan H. isimli kadın, evli olduğu Mehmet K. tarafından yıllarca fiziki ve psikolojik şiddete uğradı. Çocuklarına da cinsel tacizde bulunan Mehmet K.’nin yıllarca süren şiddetini anlatan H., yaşamının bir işkenceye dönüştüğünü söyledi.

ŞEHRİBAN ASLAN / JINNEWS/AMED

Amed’de (Diyarbakır) yaşayan H. isimli kadın, evli olduğu Mehmet K. tarafından yıllarca fiziki ve psikolojik şiddete uğradı. Çocuklarına da cinsel tacizde bulunan Mehmet K.’nin yıllarca süren şiddetini ve sonrasını anlatan H., yaşamının bir işkenceye dönüştüğünü söyledi. Mehmet K’nin çocuklara yaptığı işkenceye örnekler veren H., “Küçük kızım biraz kilolu. Sürekli kızıma ‘Sen çok yemek yiyorsun’ deyip şiddet uyguluyordu. Ortanca kızım geçtiğimiz yaz korona olmuştu. Onu bir odada karantinaya aldım. Kızım sıcak olduğu için klimayı açmak istedi. Mehmet K. bunu kabul etmedi. Gidip elektrik şartelini indirip karanlıkta kızıma işkence yaptı. Her gün başka şekilde şiddet görüyorduk” dedi.

Çocuğu katletmeye çalıştı

Çocuklarının Mehmet K. tarafından cinsel tacize uğradığını belirten H. şöyle dedi: “Gördüğüm şiddete dayanıyordum ama yıllar sonra çocuklarımın tacize maruz kaldığını öğrenince artık dayanamadım. Doktorlar göğsümde bulunan kitleden kaynaklı göğüs kanseri olduğumdan şüphe ettiler ve bu nedenle çocuklarım bana bir şey anlatmamış. Üzülmemi istemişler. Çocukların amcası bize gelmişti ve çocuklarımdan biri dayanamadı amcasının yanında söylemeye karar verdi ama Mehmet K. anladı. Önce uyuma numarası yaptı, sonra kızım anlatmaya başlayınca kalkıp kızımı kolundan tutup çekiştirerek odaya götürdü. Biz ne olduğunu anlayamadık. Kızımı odada öldürmeye çalışmış, kızım elinden kurtulup tekrar yanımıza koştu, amcasına anlatmaya başladı. Sonra evden çıkıp gitti bir daha da eve dönmedi.” 

‘Amcaları sessiz kaldı’

Çocuklarının anlattıklarından sonra bayıldığını söyleyen H., çocuklarının amcalarının ise her şeyi öğrenmesine ve şahit olmasına rağmen bir şey yapmadığını kaydetti. Amcalarının “Gerçeklik payı varsa dahi kabul etmeyeceğiz böyle bir şeyi” dediğini aktaran H., bundan sonra yaşananlara sessiz kalmayacağını ifade etti.

Polis şiddet ve tehdit için ‘kanıt’ istedi

Mehmet K.’nin bir kaç kez kendisini öldürmeye yeltendiğini dile getiren H., “Kolumu yaraladı. Ben de çocuklarım da gidip Huzur Karakolu’na ayrı ayrı şikayet ettik ama şikayetimize rağmen bir yaptırım uygulanmadı. O da ceza almayacağını bildiği için bu kadar rahat bizi rahatsız edip, tehdit edip, üzerimize saldırıyor. Şikayet ettiğimde benden kanıt istiyorlar. Kanıt olarak onlara ne vereceğim? Bu kadar kişi şikayet ediyoruz, yalan mı söylüyoruz hepimiz? Kanıt olarak ölmemi mi istiyorlar?” diye sordu.

Evden dahi çıkamadıklarını belirten H. şöyle devam etti: “Erkeklere bu cesareti verenler artık dursun. Sadece ölünce kadınların sesi duyuluyor. Devleti, polisi harekete geçirmek için ne yapalım? Devlet duymuyor, en azından kadın kurumları, dernekleri, örgütleri sesimi duysun. Bu adamın tutuklanması gerekiyor. Yoksa ben de çocuklarım da huzurlu yaşayamayacağız. Destek bekliyorum. Sesim duyulsun.”

Katletmeye ‘tehdit’ten dava açıldı

H.’nin ve çocuklarının sürekli ve ısrarlı şikayetleri üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet K. hakkında, “hakaret” ve “tehdit”ten iddianame hazırladı. 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame çerçevesinde davanın ilk duruşma 14 Nisan 2022’de görülecek. Oğluna uyguladığı şiddetten de ayrıca yargılanacak olan Mehmet K., “tehdit” ve “basit yaralama”dan 31 Ocak’ta mahkeme karşısına çıkacak.

H., duruşmalarının takip edilmesini ve kadın kurumlarının sahiplenmesini isteyerek, “Yalnız bırakılmak istemiyoruz. Lütfen yanımızda olun, elimizi tutun” çağrısında bulundu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.