Luzern’de tek taraflı müzakere

Dünya Haberleri —

Rusya - Ukrayna savaşı

Rusya - Ukrayna savaşı

  • Bloomberg Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta, İsviçre arabuluculuğunda gerçekleşmesi planlanan müzakerelerin 16-17 Haziran'da düzenlenebileceği söyledi. Rusya’nın katılıp katılmayacağı belirsiz.

Rusya-Ukrayna barış müzakereleri için takvim şekilleniyor. Bloomberg'e konuşan ve kimliklerinin gizli tutulmasını isteyen yetkililer, İsviçre arabuluculuğunda gerçekleşmesi planlanan müzakerelerin 16-17 Haziran'da düzenlenebileceği söyledi.

Yetkililer, Luzern'de yapılması planlanan görüşmelere toplamda 80 ila 100 ülkenin katılabileceğini belirtti. İsviçre Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü şu bilgileri paylaştı:

Ukrayna, Rusya ve Avrupa'nın perspektiflerine ek olarak, Rusya'nın nihai anlamda sürece dahil edilmesinde kilit rol oynayacak Küresel Güney'i dinlemek de önemli. Bu nedenle Çin, Hindistan, Brezilya, Güney Afrika ve Suudi Arabistan'la yakın temastayız. Kaynaklar, Rusya ve Çin'in zirveye katılıp katılmayacağına henüz karar verilmediğini söyledi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, cumartesi günkü açıklamasında konferansın tarihini İsviçre Devlet Başkanı Viola Amherd'le belirleyeceklerini ifade etmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, geçen ayki açıklamasında Kremlin yönetiminin dahil edilmediği bir müzakere sürecinin anlamsız olacağını söylemişti. Pekin yönetimi de Moskova görüşmelere katılmadığı sürece müzakerelerde yer almayacağını bildirmişti. Diğer yandan Bern yönetimi, şubattaki açıklamasında Rusya'nın müzakerelerin ilk etabına katılmayabileceğini söylemişti. HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.