MA Müzik depremzede çocuklarla

Toplum/Yaşam Haberleri —

Çocuk Hakları Odaklı Kriz Yönetim Ağı

Çocuk Hakları Odaklı Kriz Yönetim Ağı

  • Çocuk Hakları Odaklı Kriz Yönetim Ağı içerisinde yer alan MA Müzik üyeleri, çadır kentlerdeki çocuklar için atölyeler yapıyor, çeşitli oyunlar düzenliyor ve psikolojik destek sunuyor.

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Odaklı Kriz Yönetim Ağı (Tora Rêvebarîya Krîzê ya Mafparêz a Zarokan a Amedê) bu kez Semsûrlu çocuklar için harekete geçti. 

Çocuk Hakları Odaklı Kriz Yönetim Ağı’nda Amed Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Rengarenk Umutlar Derneği, Çocukça, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, İnsan Hakları Derneği Çocuk Hakları Komisyonu, Çocuk İçin Adalet, Eğitim-Sen Amed Şubesi, Lotus Genç Alan Derneği sivil toplum örgütleri yer alıyor. 

Çadır kentleri dolaşıyorlar

 Ağ, Semsûr’da halk tarafından kurulan çadır kentlerde çocuklar için çalışmalar yürütüyor. Çocuklar için oyun alanları kuran ağ, aynı zamanda çocuklarla birlikte çeşitli etkinlikler düzenliyor. Ağın çalışmalarına katılan Ma Müzik üyeleri çocuklar için atölyeler ve çeşitli oyunlar düzenleyerek, psikolojik destek sunuyor. Narlıkuyu’da kurulan çadır kent ile Zülfikar Yılmaz Çadır Kenti’ndeki çocuklar, Ma Müzik’in etkinlikleriyle zaman geçiriyor. 

Oyunun iyileştirici gücü

Ma Müzik eğitmenlerinden Yunus Çelik, müzik oyunları ve drama gösterimi yaparak çocukların psikolojisini bir nebze de olsa düzeltmeye çalıştıklarını anlatarak, "Çocuklara yönelik çalışmaların daha fazla artması gerekiyor. Çocuklar günlük oyunlarda kendilerini özgür hissediyor. Çocukları tekrar deprem öncesi özgür günlerine taşımamız lazım" dedi. 

Travmanın önüne geçmek için

 Ma Müzik eğitmenlerinden Ferhat Ertaş da depremde çok sayıda çocuğun ailesiz kaldığına, yakınını yitirdiğine işaret ederek, “Yaşanabilecek travmaların önüne geçmek için bütün kurumların alanlarda olması gerekiyor. Çocukları deprem psikolojisinden bir nebze de olsa kurtarabilmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

ÖMER AKIN - MA/ADIYAMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.