Mafya devleti protestosuna saldırı

  • Devrimci Parti üye ve yöneticileri, devlet-mafya ilişkilerini teşhir etmek için Gezi Direnişi sırasında kurulan 11 Haziran barikatına atfen Taksim’de yürüyüş yapmak isteyince polis saldırısıyla karşılaştı.

 

Beyoğlu/Mis Sokak'ta toplanan partililer, sloganlar atarak İstiklal Caddesi üzerinden Taksim Meydanı'nı gitmek istedi. Yürüyüş esnasında “iktidarın cihatçı bir çete” olduğunu söyleyen Devrimci Parti üyesi Can Çıldır, "Evlatları kaybedilen Cumartesi Anneleri'yiz. Ankara'da, Suruç'ta, Amed'de katledilenlerin aileleriyiz. Barış Anneleri’yiz. Çeteler tarafından öldürülen gençler, katledilen kadınlar, kaybedilen Gülistan Doku'yuz. Sömürü çarkı dönsün diye ezdiği işçileriz. Buradayız" dedi.

Yürüyüşte yer alan Kadınların Kurtuluşu Merkezi Koordinasyon üyesi Başak Yeşilot da devletin çetelere silahlar gönderdiğini belirterek, tüm ezilenleri kendilerini sahiplenmeye davet etti.

Polis, Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen gençlere bir süre sonra biber gazıyla saldırdı. Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk kolunun kırılması tehlikesi geçirdiği sert polis saldırısında en az 15 kişi darp edilerek gözaltına alındı. 

Bir süre sonra gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da polisler tarafından engellendi. Piroğlu, İstiklal Caddesi’ni ablukaya alan ve geçişine izin vermeyen polislere yönelik “işkenceci” ifadesini kullandı. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.