GÜL GÜZEL / STUTTGART


Almanya’da rehin tutulan Kürt siyasi tutsaklardan Muhlis Kaya 21 Mart Newroz günü gerçekleşen duruşmasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere tüm Kürt halkının Newroz Bayramı’nı kutladı. 

Stuttgart Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde 22 Kasım 2016’dan bu yana Alman Ceza Yasası’nın 129b maddesinden yargılanan Kaya’nın duruşmasına dün devam edildi. Mahkeme heyetinden söz hakkı alan Kaya, 21 Mart Newroz Bayramı vesilesiyle Kürtçe bir konuşma yaptı. Kaya’nın "Bugün Newroz’dur. Newroz yeni doğan gündür. Newroz özgürlük ve barıştır. Newroz bahardır. Newroz Kürdistan ulusal bayramıdır. Onun için bugün ben en başta, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Newrozunu kutluyorum. Bütün Kürt halkının da Newroz’unu kutluyorum. Salondaki izleyici arkadaşların da mahkeme heyetinin de Newroz’unu kutlamak istediğimi belirtmek istiyorum’’ sözleri, salonda bulunanlar tarafından alkışlarla karşılandı. 

Muhlis Kaya’nın duruşmaları her Salı ve Perşembe günleri, Stuttgart, OlgaStrasse 2 numaradaki Stuttgart Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde saat 9.30 ile 16 arası devam ediyor.