Mahkemelerde kadın çizgisi savunuluyor

Kadın Haberleri —

ÇİĞDEM GÜRSOY ve FELEK ERDEM

ÇİĞDEM GÜRSOY ve FELEK ERDEM

  • Ayşe Gökkan’ın 22’nci duruşması nedeniyle Mimoza Kadın Derneği Başkanı Çiğdem Gürsoy ve TJA aktivisti Felek Erdem, Ayşe Gökkan şahsında kadın mücadelesine sahiplenmeye çağırdı.

TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın duruşmasında hakim avukat ve izleyicileri salondan çıkardı. Zorla salondan çıkarılan avukat ve izleyicilere çevik polis saldırdı.

Ayşe Gökkan’ın 22’nci duruşması nedeniyle Mimoza Kadın Derneği Başkanı Çiğdem Gürsoy ve TJA aktivisti Felek Erdem, Ayşe Gökkan şahsında kadın mücadelesine sahiplenmeye çağırdı.

Gökkan’ın cevabı biz kadınların cevabıdır

Mimoza Kadın Derneği Başkanı Çiğdem Gürsoy, Gökkan’ın davasına ilişkin konuşarak, yaygınlaşan kadın mücadelesinin iktidar tarafından hedef alındığını belirtti.

Gürsoy, Ayşe Gökkan’ın Belediye Başkanlığı yaptığı süre içerisinde özgün projelerle Nisêbîn’i kadın kenti olarak dünyaya tanıttığını hatırlattı. Değerlendirmesinde cezaevlerinde artan kadın sayısına da dikkat çeken Gürsoy, “Bunun temel nedeni sistemin kadınlardan korkmasından ve onları sindirmeye çalışmasından kaynaklıdır” dedi. İktidarın Ayşe Gökkan şahsında kadın mücadelesini geriletmeye çalıştığını dile getiren Gürsoy, Gökkan’ın “mahkemede vereceği her cevap, biz bütün kadınların cevaplarıdır” dedi.

Mahkemelerde erkek yargı teşhir ediliyor

Erkek egemen devlete karşı boyun eğmeyen ve diz çökmeyen kadınların hedef alındığını söyleyen TJA üyesi Felek Erdem ise, Gökkan’ın yaşamının Kürt kadınların direniş tarihinin bir parçası olduğunu dile getirdi.

Sistemin sadece kadın mücadelesini hedef aldığını söyleyen Erdem, mahkeme salonlarını kadın özgürlük çizgisini savunan korkusuz kadınların doldurduğunu dile getirdi.

“AKP hükümeti geldiğinden bu yana kadınların kahkahası, kıyafeti, kaç çocuk doğuracağı gibi kadını, eve kapatan erkeklere, şiddete mecbur bırakan alternatifsizliği dayatan politikalar izlemiştir” diyen Felek Erdem, iktidarın Ayşe şahsında Kürt kadınların özgürlüğe yürüdüğünü gördüğünü, buna karşılık da kadınları hedef aldığını söyledi. Erdem, “Mahkemeler bizim için erkek yargının teşhiri niteliğindedir. Ayşe Gökkan’ın da dediği gibi ‘Kürt’üz, kadınız ve buradayız’ diyoruz. Sadece Kürt kadınlara değil bütün mücadeleci kadınlara çağrımız Ayşe Gökkan şahsında kadın mücadelesi hedef alınıyor. Hep birlikte kadın mücadelesini sahiplenelim” diye konuştu.

JİNNEWS/MERSİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.