Manhattan köprüsünü kapattılar

Dünya Haberleri —

Manhattan köprüsünde barış eylemi

Manhattan köprüsünde barış eylemi

  • Irksal ve Ekonomik Adalet için Yahudiler (JFREJ) Demokrasi ve Sosyalizm için Yazışma Komiteleri ( CCDS ) ve Jewish Voice for Peace’in öncülüğünde New York’daki Manhattan köprüsünü ulaşıma kapatan aktivistler kalıcı ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılmasını istedi. 

Demokratik sosyalist aktivist Leslie Cagan, Manhattan köprüsü üstünde eyemcilere seslendi ve savaşta geri dönülemez noktaya gelindiğini, artık binlerce kişiyle sivil itaatsizlik yapacaklarını söyledi. Ateşkesin son gününe girilen gece Amerika’nın savaş karşıtı Yahudileri ve Filistinli barış yanlıları kol kola Manhattan köprüsünü en işlek saatte trafiğe kapattı. 

Ateşkes daimi olsun
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun savaşın en az iki ay daha aynı şiddetle süreceği açıklamasına tepki gösteren siyonizim karşıtı ABD’li Yahudilerin örgütü, Jewish Voice for Peace 1500 kişiyle sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. Eylemlerinin foto ve video görüntülerini X platform üzerinden paylaşan aktivistler varılan ateşkes anlaşmasının kalıcı hale gelmesini talep etti. İçlerinde İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Faşizminin kurbanı olanların torunlarının da bulunduğu eylemciler, Biden’e ateşkes için İsrail’e baskı yap çağrısında bulundu.

Bu hesabı bozarız
Manhattan köprüsüne üzerinde ‘Gazze Yaşasın’ yazan dev bir pankart asan göstericiler kalıcı ateşkes sağlanıncaya kadar demiryolları, kongre binası, yollar ve kamu binalarının işgal edilmesi çağrısı yaptı. Jewish Voice for Peace’in yayınladığı mesajda; “New York'ta Irak savaşından bu yana görülen en büyük sivil itaatsizlik eylemiyle Manhattan Köprüsü'nü ele geçiriyoruz: Şimdi kalıcı ateşkes zamanı” dedi.  
“Manhattan Köprüsü'nü kapatıyor ve Biden Gazze'de kalıcı ateşkes çağrısı yapana kadar ayrılmayı reddediyoruz” diyen eylemciler ABD’nin bu soykırımı finanse etmeye devam etmesi halinde “işleri her zamanki gibi imkansız hale getireceğiz” dedi.
 
Haham ve imamlar kol kola girdi
Köprü üzerinde polis kordonu altında “1.500 Yahudi, Filistinli, haham, imam, papaz, ebeveyn ve seçilmiş yetkili, ateşkes için Manhattan Köprüsü'ndeyiz” diyen barış aktivistleri “ABD'deki insanların çoğunluğunu temsil ediyoruz. Amerikalıların yüzde 66'sı, Demokratların ise yüzde 80'i Gazze'deki bombalamaların durmasını istiyor” dedi. NEW YORK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.