Mardin’e dışarıdan araç yasağı

.

.

  • Mardin Valiliği, kentte 15 günlük eylem etkinlik yasağı kararı alarak, farklı kentlerden belirlenen araç ve şahısların kente girişlerine izin verilmeyeceği duyurdu.

Mardin Valiliği, kentte 15 günlük eylem etkinlik yasağı kararı getirdi. Karar kapsamında farklı kentlerden araçların dahi kente girişine izin verilmeyeceği belirtildi. Valilikten yapılan açıklamada, sosyal medyadan "korsan eylem" çağrıları yapıldığı öne sürülürken, Öcalan üzerindeki tecride karşı cezaevlerinde sürdürülen açlık grevi eylemlerine ilişkin eylemler yapılacağı istihbaratının alındığı iddia edildi.  
Açıklamada, ayrıca Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atanmasına ilişkin protesto eylemlerine de yer verilerek, "Boğaziçi Üniversitesi’ne yeni atanan rektörün istifa etmesine yönelik düzenlenen protesto gösterilerinin her geçen gün büyütülerek diğer şehirlere yayılması amacıyla sosyal medya paylaşımlarının yapıldığı ve bu paylaşımlar doğrultusunda birçok ilimizde konuyla ilgili eylemler gerçekleştirildiği/gerçekleştirilmek istenildiği, bu eylemler sonucunda kamuoyunda Gezi Parkı Eylemleri olarak bilinen ve ülke genelinde birçok şehrimizde gerçekleşen ve kamu düzenini, kamu güvenliğini, kamu asayişini bozan vatandaşlarımızın hayatını katlanılmayacak derecede zorlaştıracak ölçüde etkileyen eylemlere dönüştürülmesinin amaçlandığı değerlendirilmektedir" denildi. 
Açıklamanın devamında, Mardin il sınırları içinde her türlü eylem ve etkinliklerin 15 gün boyunca yasaklandığı, belirlenen araç ve şahısların da kente girişinin engelleneceği belirtildi.

MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.