Yıllardır tek başına yaşayan 84 yaşındaki Maritsa Küçük'ün cenazesi oğlu Zadik Küçük tarafından vahşice katledilmiş bir şekilde evde bulundu. Yaşlı ve kulakları iyi işitmeyen kadının kim tarafından ve neden öldürüldüğü henüz netlik kazanmazken, cenaze otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk belirlemeleri ise, 7 bıçak darbesiyle katledilen kadının boğazı da kesilmiş.


Evden birşey alınmadı

Farklı inançlardan yurttaşların olduğu mahallede, kafalarda soru işareti bırakan noktalar ise, Küçük'ün evinden hiçbir değerli eşya veya paranın alınmaması. Diğer dikkat çekici bir nokta ise, Küçük'ün ilk bulunduğu zaman çıplak oluşu ve vücudunda bıçakla artı veya haça benzer bir şeklin olduğu iddiası. Mahalle sakinlerinin aktardığı diğer bir bilgi ise, 2 hafta önce aynı mahallede başka bir Ermeni kadının evine giren saldırganlarca darp edilmesi oldu. Yaşanan olaylar akıllara 'nefret' suçlarını getirirken, olay nedeniyle mahalle sakinleri tedirgin.
Kayseri Ermenilerinden olan Küçük, 4 çocuk annesiydi. Eşini 15 yıl önce kaybeden Küçük, yıllarca eşiyle beraber bakkal işletmiş. Küçük'ün, yaşlı olmasından ve kulaklarının iyi işitmemesinden dolayı çevredeki komşularının sürekli olarak kendisine yardım ettiği öğrenildi. Konuya ilişkin Küçük'ün 30 yıllık komşusu 76 yaşındaki Ermeni yurttaş Y.A., hedef olmaktan korktuğu için isminin belirtilmemesi koşulu ile DİHA'ya konuştu. Yaşananlar karşısında hala şokta olduğunu söyleyen Y.A., "Hala aklım almıyor, Maritsa'dan ne istediler? Kendi ihtiyaçlarını bile zor karşılıyordu. Çok nadir evden çıkardı. Dışarı çıktığında ise birileri ona sürekli yardım ederdi. Çocukları evlenince tek başına kalmıştı" dedi.

Benzer olaylardan korkuyorlar

Küçük'ün evinden değerli hiçbir eşyanın götürülmemiş olmasından kaynaklı 'nefret' cinayetinden şüphelendiklerini aktaran Y.A., "Maritsa'nın yatağın üzerinde paraları varmış, onu bile almamışlar. Bu durum bizi çok kaygılandırıyor. Ben de Ermeniyim. Bugün Maritsa'nın evine gelen, yarın benim de evime gelecek. Devlet, biz öldükten sonra polislerini gönderip inceleme yaptırıyor sadece" diyerek tepkisini dile getirdi. Yaşanan olaydan sonra benzer cinayetlerin artmasından korktuklarını ifade eden Y.A., "Irkçılık güdüyorlar. Devam edecekler. Nasıl ki Kürtleri öldürüyorlar, şimdi bizi de öldürecekler. Ben kiliseye gittiğimde Allah diyorum, onlar da camide Allah diyor" dedi. Y.A. son olarak, "Bizim buraları terk etmemizi bekliyorlarsa daha çok beklerler, burası bizim evimiz. Hiçbir yere gitmeyeceğiz, bizden rahatsız oluyorlarsa onlar gitsin. Geçmişte bizim atalarımızı kestiler şimdi sıra bize mi geldi?" diye konuştu. 

DİHA/İSTANBUL