HDP ve CHP’li vekillerin oturarak karşıladığı Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan, Meclis açılışını Kuzey-Doğu Suriye’yi işgal tehdidiyle açtı.

Türkiye Meclisi Genel Kurulu’nun 27. Dönem 3. Yasa Yılı, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tehditleriyle başladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı nedeniyle konuşma yapmak için Türkiye Meclisi’ne geldi. CHP’li ve HDP’li vekiller, Erdoğan’ı oturarak karşıladı. AKP ve MHP’li milletvekilleri Erdoğan’ı ayakta alkışladı. İYİ Partili vekiller sadece ayağa kalktı.

Kaybedecek bir günü yokmuş

Erdoğan, bol hamaset ve hakaretin yanı sıra boş vaatle süslediği uzun konuşmasında Kürt düşmanlığı ortak paydasında herkesi birleşme çağırdı, Kuzey-Doğu Suriye’yi işgal tehdidini sürdürdü. Erdoğan, şunları söyledi: ”Birileri bize diz çöktürmeye çalışıyor. Türkiye böyle alçakça oyunu kabul edecek kadar aciz bir ülke midir? Türkiye masa başında yazılan senaryoların figüranlığını yapacak kadar köksüz bir ülke midir? Biz bu dayatmaya rıza göstermeyiz. Millet olarak gerekirse ser veririz ama istiklalimizden ve onurumuzdan kesinlikle taviz vermeyiz. Türkiye’nin artık bu konuda kaybedecek tek bir günü dahi yoktur. Kendi yolumuzda devam etmekten başka çaremiz kalmamıştır.”

 

ANKARA