Meksika’da bir siyasetçi daha katledildi

Dünya Haberleri —

.

.

  • Dünya’da en fazla kadın, gazeteci ve siyasetçi cinayetinin işlendiği Meksika’da 6 Haziran’da düzenlenecek yerel seçimler öncesi katledilen siyasetçi sayısı 88’e yükseldi.

 

“Cinayetler ülkesi” olarak anılan Meksika’da bir siyasetçi daha katledildi. Guanajuato eyaletinin Moroleon kenti belediye başkanlığına aday Alma Barragan'ın kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce öldürüldüğü açıklandı. Eylül 2020'de başlayan yerel seçimler kampanyasından bugüne öldürülen siyasetçi sayısı 88’e yükseldi.

Barragan’ın aday olduğu Vatandaş Hareketi'nden (MC) yaptığı açıklamada "Seçim sürecindeki şiddet son bulmalı. Federal yönetimi ve eyalet hükümetlerinin adayların güvenliğini garanti altına almasını istiyoruz. Meksika barışı hak ediyor" diye belirtti.

Meksika’da her gün neredeyse 10 kadın erkek şiddeti sonucu katlediliyor. Aynı zamanda dünyada en fazla gazetecinin öldürüldüğü ülke. Hükümet ise işlenen kadın, gazeteci ve siyasetçi cinayetlerinin cezasız bırakılması nedeniyle eleştirilerin odağında bulunuyor.

MEKSİKO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.