Melik ve Ayyıldız anıldı

Muhsin Melik ve Mehmet Ayyıldız anması

Muhsin Melik ve Mehmet Ayyıldız anması

  • Kürt siyasetçi Muhsin Melik ve Mehmet Ayyıldız, katledilişlerinin 29. yıl dönümünde kabirleri başında anıldı.

Riha'da bulunan Harran Kapı Mezarlığı'ndaki anmaya, Melik ve Ayyıldız’ın ailelerinin yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Kadim Topraklarda Hayatını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KATDER), Barış Anneleri İnisiyatifi, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri katıldı. 

Muhsin Melik’in eşi Senay Melik, “29 yıl önce sevgili eşim Muhsin Melik ve arkadaşı Mehmet Ayyıldız, daha önce pusuya yatan caniler tarafından şehir merkezinde alçakça katledildiler. Peki Muhsin Melik neden hedef alındı? Çünkü o devrimci bir halk önderiydi. Barışı ve aklı dışlamadan, halkların dostluğunu ve kardeşliğini savunuyordu” diye konuştu. 

Eşinin yaşamı boyunca insanca ve onurlu bir yaşam için mücadele verdiğini belirten Melik, "Demokrasi mücadelesinde hiç eğilmedi. Bu özellikleriyle çevresine güven veriyordu. İşte bu özellikleri karanlık güçleri rahatsız etti. İnsanlık düşmanlarının amacı onu ortadan kaldırarak düşüncelerini yok etmekti. Ama bugün Mezopotamya ovalarında aynı düşünce ve ilkelerle binlerce Muhsin Melik’in yetiştiğinin farkındalar mı?” ifadelerini kullandı.

Melik, şunları söyledi: "Bıraktığı miras, demokrasi ve insan hakları mücadelesine güç katmaktadır. 29 yıldır sorumlular, failler bulunup yargılansın istedik. Yüzleşme yapılmadan bu acı, dram ve hüzün bitmez. Bu çağrılarımız yanıt bulup, insanlığa karşı işlenen bu suçla yüzleşilinceye kadar haykırışlarımız sürecektir. Sorumlular ve failler er ya da geç hesap verecektir. Gerçekler karanlıkta kalmayacaktır."

Konuşmalardan sonra dualar okundu, mazarlara karanfiller bırakıldı. URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.