Meme kanserinde erken teşhis çalıştayı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Filistin’in Gazze kentinde Yaratıcı Kadınlar Derneği, Fetih Hareketi Kurum Komiteleri ortaklığıyla 31 Ekim’de meme kanserinin tedavisine teşvik etmek için bir çalıştay düzenledi.

REFÎF İSLİM / NÛJINHA

Filistin’in Gazze kentinde Yaratıcı Kadınlar Derneği, Fetih Hareketi Kurum Komiteleri ortaklığıyla 31 Ekim’de meme kanserinin tedavisine teşvik etmek için bir çalıştay düzenledi.

6 kentte çalıştay düzenlendi

Fetih Hareketi Kurum Komiteleri Temsilcisi Nevin Ebdil El-Al, çalışmanın Yaratıcı Kadınlar Derneği ve Sağlık Bakanlığı’ndaki bir uzman ortaklığıyla yapıldığını belirtti. Nevin Ebdil El-Al, çalışmanın 6 kentte daha yapıldığının bilgisini de paylaştı.

Yaratıcı Kadınlar Derneği’ndeki dönem sözcüsü ve çalıştay organizatörlerinden Ola Ebdil Al, kadın sağlığına önem verdiklerini belirterek, erken teşhisin önemine dikkat çekti. 

Erken teşhis için eğitim

Filistin Sağlık Bakanlığı Uzman Sağlık Eğitimcisi İman Şequra, erken teşhis çalışmalarının sadece Ekim ayı ile sınırlı olmaması gerektiğine ve bundan sonrada bu çalışmaların devam etmesi gerektiğini belirtti. İman Şequra, erken teşhisin yüzde 90 olumlu sonuçlandığına vurgu yaptı.

Çalıştaya katılan 29 yaşındaki Ebir Şihab da kadın sağlığı derslerine ihtiyaç olduğunu belirterek, kadınların kaç yaşında bu hastalığa yakalandığını ve hastalığın ne olduğunu öğrenmek istedilerini dile getirdi. 

Uzun tedavi süreci

Çalıştaya katılan kadınlardan 49 yaşındaki Texrid Bikir, meme kanseri tedavisi görmüş. Bikir, hem hastalığın hem de uzun soluklu tedavi sürecinin kendisinde yarattığı olumsuz psikolojiyi  tersine çevirmek için çalıştaya katıldığını ifade etti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.