Mermileri bitene kadar çatışıp bombalarıyla şehadete erdiler

Türk ordusunun 16 Haziran 2022’de Amed’in Lice ilçesine bağlı Şehîd Kawa ve Apê Musa alanlarına yönelik eşzamanlı saldırı gerçekleştirdi. Apê Musa alanında gerilla ile Türk askerleri arasında çatışma yaşandı. İki gerilla, saatlerce çatıştı, en az 3 askeri savaş dışı bıraktı. Son mermilerine kadar savaşan gerillalar, Türk ordusunun eline sağ geçmemek için bombalarını kendilerinde patlatarak fedaice şehadete ulaştı. 

Şehadete ulaşan iki gerilladan, kimlik bilgileri netleşen Dilşad Dijwar (Mehmet Süleymanoğlu / Amed), Amed’in Hezro ilçesinde yurtsever ve büyük bedeller ödeyen bir ailede doğup büyüdü. Başta gençlik çalışmaları olmak üzere birçok farklı alanda çalıştı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okurken gençlik çalışmalarını da aksatmadı. Son derece başarılı bir öğrenciydi. Halk tarafından sevilen ve önderlik özellikleri olan Dilşad, 2013'te Tıp Fakültesi'nden ayrılarak, gerilla saflarına katıldı.

Yaklaşık üç sene boyunca Amed alanında çalışarak, başarılı bir pratiğin sahibi oldu. Düşmanla iç içe olmasına rağmen yüksek duyarlılığı sayesinde açık vermedi. Medya Savunma Alanları’na 2016'da geçerek, iki sene Kuzey Sevk İdare Komutanlığı bünyesinde; daha sonraları ise Heftanîn ve Metîna alanlarında çalıştı. 

Dilşad Dijwar (Mehmet Süleymanoğlu / Amed)

İdeolojik ve askeri eğitimlerini tamalayarak, doğup büyüdüğü Amed alanına 2019'da öncü bir gerilla komutanı olarak döndü. Düşmanın tüm kara propagandalarına karşı her defasında vurdu ve gerillanın yenilmezliğini gösterdi. Düşmana duyduğu öfkesini büyük bir ustalıkla eylemlere dönüştürmeyi başardı. Dur durak bilmeyen enerjisi ve yüksek temposuyla örnek oldu. Sadeliği, dürüstlüğü ve samimi yoldaşlığıyla örnek bir PKK militanıydı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.