Mesele sadece PKK değil

Mam Hazim

Mam Hazim

  • Dêrîn Pêşmergesi Mam Hazim, meselenin sadece PKK olmadığını belirterek, Türk devletinin Kürt düşmanlığı ve işgalci yayılma stratejisine dikkat çekti.

Medya Savunma Alanları'nda 52 gündür süren saldırılara rağmen ilerleme sağlayamayan Türkiye, KDP’yi doğrudan savaşa dahil etme arayışlarına girdi. HPG-BİM, önceki gün KDP’nin Metîna bölgesinde savaşa dahil olma arayışları olduğunu duyurdu. ANF’ye konuşan Dêrîn pêşmergesi Mam Hazim, Kürt halkına karşı büyük oyunların oynandığını belirterek, bu plan ve oyunlar karşısında dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Mam Hazim, "Kürt halkı, gerillaya ve dört parça Kürdistan'da mücadele eden Kürt Özgürlük Hareketi'ne güçlü destek vermeli. Herkes bu dönemde sorumluluk almalı" dedi.  

KDP'nin, tarihine kara bir leke daha yazmaması gerektiğini belirten Mam Hazim, Kürtler arası bir çatışmadan sadece düşmanın faydalanacağını, en büyük zararı da ise halkın göreceğini kaydetti. “PKK'nin varlığından dolayı saldırılar oluyor” iddiasının, gerçek dışı olduğunun altını çizen Mam Hazim, “PKK'nin olmadığı birçok alan da işgal saldırıları altında. Düşman o bölgeleri de işgal etmek istiyor. Örneğin Mexmûr, BM'nin bünyesinde kurulan; kadınların, çocukların, yaşlıların kaldığı bir kamp. Kamp son yıllarda sürekli bombalanıyor. Kürdistan doğasını talan ediyor. Mesele sadece PKK değil, daha büyük planlar devrede. Düşman Misak-ı Milli sınırlarına dönmek istiyor. Türkmenler, Kerkük, Hewlêr ve Musul'u kendi şehirleri zannediyor. 2023'ten önce bu şehirleri işgal etmeyi amaçlıyorlar" şeklinde konuştu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.