Metîna’daki direnişin öncüsüydü

Bager Başkale / Battal Ayhan

Bager Başkale / Battal Ayhan

  • Metîna alanında Türk ordusuna karşı yapılan eylemde Bager Başkale kod adlı Battal Ayhan şehit düştü. HPG-BİM tarafından yapılan açıklamada, “1 Ekim 2022 günü Metîna alanında düşmana karşı yapılan eylemde gerçekleşen çatışma ve hava saldırılarında öncü komutan Bager yoldaşımız son nefesine kadar savaşarak şehadete ulaşmıştır” denildi. 

 

Açıklamada, uzun süre bulunduğu Metîna alanında, işgalcilere karşı geliştirilen direnişte hareketli gerilla timlerinin komutanlığını yapan Bager Başkale için şu ifadeler kullanıldı: “Bu alandaki direnişin öncü militanlarından olmuştur. Bager yoldaşımız yeni dönem profesyonel gerilla tarz ve taktiklerine olan inancıyla içinden geçtiğimiz süreci sırtlayan yeni dönemin genç komutanlarından olmuş, birçok eylemin planlanıp gerçekleştirilmesinde öncü rol oynamıştır. Bager yoldaşımız hareketli tim savaş taktiğindeki başarılı pratikleriyle tüm yoldaşlarına güç ve inanç aşılamıştır.”

‘Yeniden doğduğum gün’

Wan’ın Elbak ilçesinde dünyaya gelen, ailesinden ve çevresinden mücadele saflarına birçok katılımın olduğu Battal Ayhan, küçük yaşlardan itibaren Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’yle derin bağlar kurmuş, gerilla saflarına katılma istemi yaşı küçük olduğu için süre bekletilmiş. 2015 yılında doğup büyüdüğü topraklarda gerilla saflarına katılarak mücadele saflarına katılan Bager, gerillaya katıldığı an’ı “yeniden doğduğu gün” olarak tanımlıyor. 

Yeni dönemin komutanlarından

İşgalcilere karşı gerçekleştirilen birçok eylemde en önde yer alan Bager için HPG açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Yetkin bir gerilla olarak yaşamda olduğu kadar savaşta da öncülük misyonunu layıkıyla yerine getiren yoldaşımız, yeni dönemin ruhuna sahip genç komutanlarımızdan olmuştur. Wan alanında yürüttüğü başarılı pratiğin ardından birlik komutanı olarak Metîna alana geçmiştir. Uzun süre Metîna alanında kalan ve işgal saldırılarına karşı etkili bir direnişin yürütülmesinde öncülük rolü oynayan Bager yoldaşımız, hareketli tim tarzının başarılı komutanlarından olmuş ve yaygınlaşması için büyük emek sarf etmiştir.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.