Minbic halkı alanlara çıktı

Minbic

Minbic

  • İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı alanlara çıkan Minbicli binlerce kişi, QSD ve Özerk Yönetim’e desteğini dile getirdi.

Protesto gösterisi Mîzan Dörtyolu’ndan genel meydana kadar devam etti. Burada Minbic Demokratik Sivil Yönetimi, HPC ve Zenûbiya Kadın Topluluğu adına konuşmalar yapıldı. Yürütme Meclisi EşBaşkanı Mihemed Xêr Şêxo, “İşgalci Türk devletinin amacı, Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik askeri saldırılarla Suriye topraklarını işgal ederek bölge halkını katletmektir. Son ÜÇ gündür yurttaşlara karşı savaş suçları işlemektedir. Kuzey-Doğu Suriye halkı dayanışma ve direnişle ayağa kalkarak Türk işgalinin tüm projelerini bozguna uğratacaktır” ifadelerini kullandı.

Toplumsal Savunma Güçleri (HPC) Eşbaşkanı Heyat El Salim, işgalci Türk devletinin Teqil Beqil köyüne düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Dêrik şehitlerini anarak şunları söyledi: “Hassas bir süreçten geçiyoruz ama tercihimiz direniştir.”

Öte yandan Zenûbiya Kadın Topluluğu adına konuşan Riwêda Hinêzel ise şöyle konuştu: “Tüm etnik gruplarımızla tek güç olarak işgalci Türk devletinin barbar saldırılarına karşı duruyoruz. Çünkü buranın bizim topraklarımız olduğundan eminiz ve vazgeçmeyeceğiz. Uçaklarınız ve kirliliğiniz bizi korkutmuyor ve biz topraklarımızı ve ülkemizi savunma hakkımızı kullanacağız. Yeni Osmanlı’ya saldırıları siz başlattınız, yenildiniz ve hazırlıklarımızı bilmiyorsunuz. Silahlarınızdan daha güçlüyüz. Çünkü biz hakikatin sesiyiz, halkların kardeşliğini temsil ediyoruz. Topraklarımızı savunma yolunda fedaiyiz.”

Protesto gösterisi, saldırılara karşı direnişi destekleyen sloganlarla sona erdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.