Minbic kimyasala karşı yürüdü

  • Minbic ve kırsal bölgelerindeki yurttaşlar, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’nda gerillaya yönelik kimyasal silah kullanmasını yürüyüşle protesto etti. 

 

Genç Kadınlar Birliği ve Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde Tebqa, Dêrazor, Reqa ve Minbicli yurttaşların katılımıyla Minbic merkezindeki Sebe Behrat Dörtyolu’nda başlayan protesto yürüyüşü, Beledî Stadı’na kadar devam etti. 

Gerilla direnişini sahiplenen sloganların atıldığı protestoda, kimyasal silah saldırısında şehit düşen gerillaların fotoğrafları taşındı.

Belediye Stadı’nda tamamlanan yürüyüşün ardından düzenlenen mitingde konuşan Devrimci Gençlik Hareketi Üyesi Ferhad Hesen, “Türk devletinin kimyasal silahlarla gerilla alanlarına saldırması, zayıflığını gösteriyor. Gerilla kendisine karşı kullanılan tüm kimyasal ve yasaklı silahlara rağmen direniyor ve işgalcilere her gün ağır darbeler vuruyor” dedi. Ferhat Hesen, Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına dikkat çekerek, bu saldırıların birbirinden bağımsız olmadığını söyledi. Hesen, “Ne olursa olsun, geri adım atmayacağız. İntikam sözü veriyoruz. Gençler olarak öncü görev ve sorumluluğumuzla hareket edeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra Zenûbya Kadın Topluluğu adına konuşan Fatma Tebqa, Türk devletinin bu saldırılarla Osmanlı hayallerini gerçekleştirmek istediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından yasaklı kimyasal silahların kullanılmasına dikkat çeken sessiz bir tiyatro oyunu oynandı.

Protesto gösterisi, sloganlarla sona erdi.  ANHA/MINBIC

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.