Mısır: 3 ayda 60 kadın katledildi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Yılın ilk 3 ayında kadına yönelik işlenen şiddet verilerinin açıklandığı Mısır’da, 60 kadın erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirdi, 140 kadın şiddete maruz bırakıldı. 

HABER MERKEZİ

Edrak Kalkınma ve Eşitlik Vakfı’na bağlı Kadın ve Kız Çocuklarına Yönelik Cinsiyet Temelli Şiddet Suçları Gözlemevi, tarafından “Mısır’da Kadın ve Çocuklara Yönelik Şiddet Suç Oranları” başlıklı bir rapor yayınlandı. Yapılan resmi başvurular ve basın haberlerinden derlenerek hazırlanan raporda, 2021 yılının ilk 3 ayında toplamda 140 kadının çeşitli şiddet türüne maruz kaldığı, 60 kadının da katledildiği belirtildi. JINHA’nın geçtiği rapora göre, 10 kadının katliam girişiminden son anda kurtulduğu, birçok kadının da “intihar” adı altında yaşamını yitirdiği belirtildi.

Rapora göre, yılın ilk 3 ayında 20 kadın intihara sürüklendi. 6 kadın maruz kaldığı şiddet nedeniyle yaşamını engelli olarak devam etti, 17 kadın tecavüze maruz bırakıldı, 14 kadın ise tacize uğradı, 2 kadın sünneti olayı da yaşandı.”
  
Şiddet kentlerde daha yüksek

Raporda, 19-30 yaşları arasındaki kadınların yüzde 15,7’sinin cinsiyete dayalı şiddete maruz kaldığı, gözlenen şiddet suçların yüzde 72’sinin kentsel alanlarda yoğunlaştığı, yüzde 27’sinin ise kırsal alanlarda meydana geldiği belirtildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.