MLKP şehitleri andı

Yurt Dışı Haberleri —

 Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve Özgür Namoğlu (Fırat Neval) anma

Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve Özgür Namoğlu (Fırat Neval) anma

  • Almanya'nın Oberursel(Taunus) kentinde olan Alevi Kültür Merkezi'nde Rojava’da 3 Ocak günü bir suikast sonucu şehit düşen MLKP Merkez Komite Üyesi Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve Özgür Namoğlu (Fırat Neval) için anma yapıldı.

Bayraklı geçiş töreni ile başlayan anmada “Fırat ve Ahmet yoldaşların izinden, insanlığın kurtuluşu için yeni bir dünya için savaşmak, insanım diyen herkesin görevidir” denildi. 

Devrimciler ölür, devrim yaşar

İki devrimcinin hayatından kesitlerin oluşturduğu sinevizyon ardından MLKP adına konuşan Zeki Gürbüz’ün akrabası Hüseyin Yeter, “Zeki benim yoldaşımdı. Biz Dersim katliamının ninnileri ve ağıtlarıyla büyüdük. Zeki, kendi eğittiği yoldaşlarının önünde ve içinde yer alıyordu. Zeki ‘yoldaş devrimcilik ciddi bir iştir. Rojava'nın dünya devrimcilerine, devrimcilerinde Rojava devrimine ihtiyacı var' derdi. Özgür ise Avrupa'dan gittiğinde İvana'dan etkilendi. Devrimciler ölür, devrim yaşar” şeklinde konuştu. 

Zeki Gürbüz'ün ablası Nazlı ve abisi Ali Haydar birer konuşma yaptı. Abla Nazlı, “Zeki Rojava'da bir enternasyonalist değil, bir Kurdistanlı, bir devrimciydi" diye konuştu. Kuzeni İrfan Gürbüz ise, "Devlet 1995 yılından beri Zeki'yi katletmek istiyordu" dedi. 

Yoldaşlarımız bize güç veriyor

Özgür Namoğlu’nun annesi Rukiye Namoğlu, “Özgür ile 6 yaşına kadar birlikteydik. Daha sonra farklı bir yaşamı oldu” dedi. Babası Ali Namoğlu ise, nasıl ayakta durduklarına ilişkin soruya şu cevabı verdiklerini söyledi: “İki devrimci yoldaşımız bize güç veriyor. Özgür Kurdistanda özyönetim direnişleri olduğu dönmede Rojava'ya gitti. ‘İnsanlar bodrumlarda katledilirken bir şey yapmadan duramam’ diyerek gitmek istedi. Özgür’ü kendi ellerimizle uğurladık.”  Özgür Namoğlu'nun kendi hayatının bir kesitini kaleme aldığı  mektup okundu. TKP-ML'nin gönderdiği mesaj ve Kominist Gençlik Örgütü(KGÖ) adına konuşmalar yapıldı. Y. ÖZGÜR POLİTİKA / OBERURSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.