Mücadele hattını büyütmeliyiz

Kadın Haberleri —

ZEKİYE İLBASAN

ZEKİYE İLBASAN

  • TJA aktivisti Zekiye İlbasan, “Özgürlüğe yürüyoruz” buluşmasına katılım çağrısında bulunarak, “Sorunların ortadan kalması için mücadele hattını büyütmeyeliyiz” dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA) İstanbul bileşenleri, 19 Eylül günü Sultangazi ilçesinde bulunan Aşık Veysel Parkı’nda “Kadın kırımına, ırkçılığa, savaşa ve tecride karşı özgürlüğe yürüyoruz” şiarıyla bir buluşma gerçekleştirecek. Hazırlıkların tamamlandığı buluşmaya kadınlar beyaz tülbentleri ile katılacak. Tüm kadınlara çağrı yapan, TJA aktivisti Zekiye İlbasan, güçlü bir katılım beklediklerini söyledi. 
 
Ana gündem tecrit

Son bir yıldır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecrit, soykırım ve kadın katliamları konularına dair kadınlarla bir araya geldiklerini belirten Zekiye İlbasan, “Türkiye’de krizli halin en büyük nedeni Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrittir. Bu tecrit kalkmadan kriz de sona ermez. Bizim amacımız başta tecrit olmak üzere kadın kırımına, ırkçılığa, savaşa karşı mücadeleyi büyütmektir” dedi.

Özsavunmadan ana dile kadar birçok konunun ana gündemleri olduğunu kaydeden İlbasan, Kürtlere karşı yürütülen savaşa dikkat çekti. Ana gündemlerinden birinin de ekonomik kriz olduğunu dile getiren İlbasan, krizden en çok kadınların etkilendiğini söyledi. Kadın hareketinin mücadele hattını büyütmesi gerektiğini belirten İlbasan, “Mücadele hattını büyütmezsek bu sorunların son bulmayacağının farkındayız” diye konuştu.

Kadınlarla buluşmaya devam edeceğiz

Önümüzdeki süreçte mahalleleri gezip kadınlarla buluşmaya devam edeceklerini belirten İlbasan şöyle devam etti: “Sürecin ağırlığını anlatmak için kadınlarla daha fazla bir araya geleceğiz. Bu toplantılarda hem örgütlülüğümüz hem de anadile yönelik mücadelemiz devam edecek. Ana dilimizi yaşatmak istiyoruz. Çocuklara özgü küçük buluşmalar, ana dilin önemine dair etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Bu süreçte kadına yönelik şiddet ve tecrit en önemli konulardan birisi.”

Etkinliğe güçlü katılmaya çağırıyoruz

19 Eylül’de yapacakları buluşmanın sadece Kürt kadınlarını kapsamadığını belirten Zekiye İlbasan, “Özel savaş kadınlar üzerinden yürütülüyor. Buna karşı kadınların bir duruşu ve mücadelesi olmazsa kaos bitmez. Bu noktada tüm kadınları Sultangazi’de yapılacağımız etkinliğe güçlü katılmaya çağırıyoruz” dedi.

JİNNEWS/İSTANBUL
 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.