‘Mücadelenin önüne geçemeyecekler’

Kadın Haberleri —

Besriye Tekgür / Funda Akbulut / Vezan Karabulut

Besriye Tekgür / Funda Akbulut / Vezan Karabulut

  • İzmir'de yapılan ev baskınlarında çok sayıda kadın tutuklandı. Tutuklamalara tepki gösteren TJA ve HDPli kadınlar, “Hiçbir şekilde özgür kadın hareketi kriminalize edilemez. Kadınlar her zaman her yerde mücadeleye devam edecekler. İktidar bu mücadelenin önüne set çekemeyecek” mesajını verdi.

Kadınlar İzmir’de yaşanan tutuklamalara tepki gösterdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu üyesi İdil Uğurlu, Barış Annesi Behiye Yalçın, HDP Gençlik Meclisi üyesi Berfin Çiçek ile Selma Demir, Hayat İzgi, Newroz Çelik ve Barış Kırmızıtaş 22 Mart’ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınlar, açık ve gizli tanık beyanları gerekçe gösterilerek, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanırken, Barış Kırmızıtaş ise serbest bırakıldı. 

Tutuklanan kadınlar

Seçim öncesi tutuklamalar dikkat çekiyor 

Tutuklamalara tepki gösteren HDP İzmir İl yöneticisi ve TJA aktivisti Funda Akbulut, gözaltı ve tutuklamalarla kadın mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirtti. Bu baskıların kadın örgütlenmesi ve direnişini engelleyemeyeceğini ifade eden Akbulut, tutuklamaların bilinçli bir şekilde seçim öncesine denk getirildiğine işaret etti. 

Mücadelenin önüne set çekemeyecek 

8 Mart ve Newroz’da “direniş ruhu etrafında kenetlenen” kadınların tutuklandığını dile getiren Akbulut, "İktidar her yerde öncü kadınları ortadan kaldırmaya çalışıyor. Kadın hareketini kriminalize ediyor. Hiçbir şekilde özgür kadın hareketi kriminalize edilemez. Kadınlar her zaman her yerde mücadeleye devam edecekler. İktidar bu mücadelenin önüne set çekemeyecek” dedi. 

Baskılarla mücadele engellenemez

Yıllardır kadın mücadelesi üzerinde ciddi baskılar olduğunu ifade eden HDP Parti Meclis (PM) üyesi Besriye Tekgür, “Kadınların her yerde alanlarda olması iktidarı korkutuyor ve bunun önüne geçmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu baskılarla büyüyen kadın mücadelesinin önüne geçemeyecekler" diye belirtti. 

Geri adım atmayacağız

HDP İzmir İl Örgütü yöneticisi Vezan Karabulut ise, “Seçim öncesi kadın arkadaşlarımızın tutuklanması bizlerin çalışmasını sekteye uğratmak içindi. Fakat bu bizi daha çok öfkelendirdi, asla geri adım atmayacağız. Bunlar seçim öncesi beklemediğimiz şeyler değil, iktidar gidecek ve gideceği için bu kadar baskı kurmaya çalışıyor. Emekten, doğadan yana olandan korkuyorlar. HDP’den korkuyorlar. Mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu. 

MA / İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.