Mücadeleye katılmak görevdi

Kadın Haberleri —

Gülderen Varlı

Gülderen Varlı

  • Yeşil Sol Parti Wan adaylarından Gülderen Varlı, Zîlan'da bitmeyen mücadelenin hattında yer almanın kendisi için bir görev olduğunu söyledi.

Wan’ın Erdîş (Erciş) ilçesi Kürt Özgürlük Mücadelesi ve Kurdistan tarihinde önemli bir yer tutuyor. Devletin her dönem hedefinde olan Erdîş, uzun yıllardır Kürt Özgürlük Hareketi’nin kalesi konumunda. 200 bin nüfusuyla Wan’ın en büyük ilçelerinden biri olan Erdîş, 100 binden fazla seçmene sahip. Yüz yıldır devletin ambargosu ve baskısı altında olan Erdîş halkının tamamına yakını işsiz ve yoksul. Geliyê Zîlanlı olan Wan Milletvekili adaylarından Gülderen Varlı, 2014 yerel seçimleri ile HDP Erdîş Belediyesi’nde eşbaşkanlık görevinde bulundu. Kayyum gasbı ve politikası nedeniyle görevine son verilen Varlı, 2020'DE DBP Van İl Eşbaşkanlığı görevini yürüttü. Varlı, son olarak DBP Parti Meclisi Üyesi görevini yürütüyordu.

Yurtsever değerlerin yeşerdiği Zîlan toprağında özgürlük mücadelesinin hala devam ettiğini dile getiren Varlı, bu topraklarda devlet ve erkek iktidarının şiddetinin hiç eksik olmadığını söyledi. Bu mücadele hattına katılmayı kendisine görev olarak gördüğünü belirten Varlı, “Siyasal mücadele ve aynı zamanda kadın özelinde örgütlülüğü esas kılan bu toplumsal çalışmalara dahil olmam kaçınılmazdı. Süreç bizleri her biri diğerinden daha renkli ve donanımlı bir kadın birikimiyle Erciş Belediyesi’nde çalışmaya taşıdı. Değerli ve kıymetli yoldaşlarımla kayyum atanmasına kadar Erciş’te belediyecilikte kadının esas olduğu güçlü bir çalışma yaptık. Halk belediyeciliği izlerinin hala yerelde güçlü ve görünür olduğu aşikardır” dedi.  

Kürt'ün kendi kimliğiyle yaşam

Wan’da ulusal birlik ve ana dil çalışması için sahaya indiklerini ifaden eden Varlı, şunları söyledi: “Yurtsever kültür, birikim ve bilinçle Kürt'ün ve kadının kendi özgün kimliğiyle bir yaşam inşa etmenin mücadelesini veriyoruz. İktidarın özellikle kadını katleden, kırımdan geçiren, hiçleştiren, ayrıştıran politikalarını rafa kaldırıp Kürt'ün kendi kimliğiyle bir yaşamı örgütlemenin çabasındayız.” WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.