
Mainz Alevi Üniversite Öğrenciler Birliği adı altında 9 kişiden oluşan bir komite kuran gençleri, Mainz ve Gustavsburg’daki diğer Alevi gençleri de destekliyor. Kampanyanın yürütücüleri, 10 Aralık’a kadar her gün Johannes Gutenberg-Üniversitesi Georg-Forster eğitim binasının girişinde saat 10:00-14:00 arasında para ve eşya yardımını kabul edecek.
Öğrenciler, para yardımının yanı sıra oyuncak, şeker ve çikolata, defter, giyim eşyası, resimli çocuk kitabı, kalem, ders ve dil eğitim kitapları, hijyenik malzeme ve bebekler için özel ihtiyaç malzemelerini kabul ediyor.
Neden böyle bir kampanya?
Mainz Alevi Üniversite Öğrenciler Birliği adına gazetemize bilgi veren Dilan Taş kampanya için şunları söyledi: “Son aylarda buraya gelen çok sayıda mülteci çocuk var. Her çocuğun bir hikayesi vardır. Ailelerinden uzak, ülkelerinden koparılmış reşit olmayan çocuklardır bunlar. Hayalleri, korkuları ve yabancı oldukları bir ülkede bir yerlere tutunma için arayışları var. Bizler, büyük bir travmaya uğrayan bu çocuklara küçük de olsa hediye vermek, bu çocukların yüzlerine bir gülümseme kazandırmak istiyoruz.”
Hedef 200 mülteci çocuk
Kampanyanın hedefi, Mainz kentinin Zwerchalle alanındaki mülteci yurdunda bulunan 200 mülteci çocuğa destek olmak.
Dilan Taş devam, “Bu mülteci kampında bulunan çocukların yaşları 0 ila 18 arasında değişiyor. Yaşa uygun hediyeleri düzenlemek için yaş kategorilerini oluşturduk. Yurt yönetimine de çocukların ihtiyaçlarını sorduk. Biz de tertip komitesi olarak bu çocukların nelere ihtiyaçları olabileceğini liste halinde netleştirdik” dedi.
Son olarak tertip komitesi de bu kampanya için duyarlılık çağrısında bulundu. Tertip komitesi ayrıca ayrıntılı bilgiye mainz@bdas.eu mail adresinden ulaşılabileceğini belirtti.
NİHAL BAYRAM / MAİNZ