
HDP seçim komisyonu sözcülerinden Yılmaz Açil, 16 komisyon ile çalışma yürüttüklerini belirterek, “Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Avrupa Göçmen İşçiler Federasyonu(AGİF), Avrupa Türkiyeli Göçmen İşçiler Federasyonu (ATİF), Taksiciler, Aleviler, İç Anadolu Kürtleri, gençlik, kadın komisyonlarımız var. Bu komisyonlarda toplamda 220 kişilik bir ekip ile birlikte HDP’nin seçim çalışmalarını yürütüyoruz. Ciddi bir dayanışma ve motivasyon var” diye konuştu.
Taksiciler, nakliyatçılar...
Çalışma içinde yer alan taksicilerin araçlarına binenlere HDP’yi anlattıklarını belirten Açil, “Seçmenleri ücretsiz olarak sandığa götürecekler. Bu bölgede en aktif yer Augsburg tam anlamıyla seferber olmuş durumda” dedi. Türkiyeli Nakliyatçılar Derneği üyelerinin de seçim çalışmalarında yer almak istediğini aktaran Açil, “‘HDP’nin barajı aşması için elimizden ne gelirse yapacağız’ dediler. Bu durum, Münih’teki HDP çalışanlarına büyük bir motivasyon kazandırdı” diye belirtti.
DKP seçim bürosu verdi
Münih’te Almanya Komünist Partisi’nin (DKP) kendilerine seçim çalışmaları için bir büro verdiğini belirten Açil, bu desteğin de mevcut motivasyonu artırdığını dile getirdi.