Nagihan Akarsel Hewlêr'e uğurlandı

Kadın Haberleri —

Nagihan Akarsel / Silêmanî tören

Nagihan Akarsel / Silêmanî tören

  • Jineolojî Araştırma Merkezi üyesi ve Jineolojî Dergisi Editörü Nagihan Akarsel için Silêmanî’de bir tören düzenlendi. Tören ardından Akarsel’in cenazesi Ankara’ya oradan da Konya’ya götürülmek üzere Hewlêr’e uğurlandı. 

Başûrê Kurdistan’da Silêmanî kentinde 4 Ekim günü sabah saatlerinde katledilen Jineolojî Dergisi Editörü ve Jineolojî Araştırma Merkezi üyesi Nagihan Akarsel için cenaze töreni düzenlendi. Silêmanî’deki Ecê Xanim Salonu’nda yapılan törene çok sayıda kişi katıldı. Jineolojî Akademisi adına Necibe Qeredaxî bir konuşma yaptı. Qeredaxî konuşmasında “Bugün Nagihan’a sıkılan kurşun yarın size ve ailenize sıkılacak. Kürdistan Bölgesi’nde kimse kendini kandırmasın. ‘Ben siyasetçi değilim, ben sözümü tutacağım’ demesin” dedi. 

KNK Kadın Komitesi: Taviz vermeyin

Nagihan Akarsel için Kongreya Neteweyî ya Kurdistanê (Kürdistan Ulusal Kongresi-KNK) Kadın Komitesi bir mesaj gönderdi. Perwa Ali tarafından okunan mesajda, KNK Kadın Komitesi, “Irak Hükümet, Kürdistan Bölgesi Yönetimi ve ilgili tarafların bu dosyaya ilişkin Türkiye’ye taviz vermemesini” istedi.

Törende konuşan Kürdistan Kadınlar Birliği Üyesi Seywan Rostem ise, “Kadınların çalışmalarını Nagihan’ı katlederek bitiremezsiniz. Bu tür cinayetler devrimi, hak ve özgürlük mücadelesini daha da büyütmemize neden olacaktır” açıklamasında bulundu.

Saldırıların önü alınmalı

HDP Şirnex (Şırnak) Milletvekili Hüseyin Kaçmaz da törende bir konuşma yaparak, “Nagihan yoldaşımız Başûrê (Güney) Kurdistan’da katledilen ilk kişi değil. Biz buradan Başûrê Kurdistan yetkililerine, Silêmanî’ye ve Başûrê Kurdistan’a bu cinayetler sebebiyle gelmek istemediğimizi bir kez daha belirtiyoruz. Bu nedenle bu terör saldırılarının faillerinin ortaya çıkarılması ve yeni saldırıların önüne geçilmesi gerekmektedir” dedi.

‘Projesini başarıya ulaştıracağız’

Ardından Rêxistina Jinên Azad a Kurdistanê’nin (RJAK) mesajı Banu Halepçeyî tarafından okundu. Mesajda Nagihan Akarsel’in projesinin başarıya ulaşması için çalışılması gerektiği belirtildi.

Yapılan konuşmalar ardından Nagihan Akarsel’in cenazesini omuzlayan kadınlar Akarsel’i Hewlêr kentine uğurladı. Nagihan Akarsel’in cenazesi Hewlêr’de hukuki işlemler tamamlandıktan sonra uçakla önce Ankara’ya, ardından da doğum yeri olan Konya’ya gönderilecek.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.