Nagihan bizim için mücadele etti

Kadın Haberleri —

Nagihan Akarsel

Nagihan Akarsel

  • Nagihan Akarsel’in katledilmesini kabul etmeyen kadınlar BM ile görüştü. Agnès Golfier, 51 farklı ülkeden 315 kadın adına heyette yer aldığını belirterek, “O bize kadın hakları mücadelesini, kadının sesinin duyulmasını sağladı” dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ile Jineoloji Akademisi ve Nagihan Akarsel için Adalet İnisiyatifi öncülüğündeki kadın heyeti, Başûrê Kurdistan’ın Süleymaniye şehrinde 4 Ekim 2022’de şehit düşürülen Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi, gazeteci ve yazar NagihanAkarsel'in ölümünün birinci yıldönümünde, Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız veya Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Gihan Indraguptha ile bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Sarah Marcha - Agnès Golfier - Sultan Şafak - Özlem Öztürk

 

Heyette, Danielle Mitterand Vakfı Eş Başkanı ve yardımcı direktörü Agnès Golfier, Brüksel Jineoloji Merkezi aktivisti Sarah Marcha, İsviçre Kürt kadın Hareketi (YJK-S) aktivistleri Sultan Şafak ve Özlem Öztürk yer aldı.

Öte yandan, aralarında aktivist, siyasetçi, gazeteci, yazar ve kadın kuruluşlarından olmak üzere 300’den fazla kişinin imzasının yer aldığı bir mektup da Indraguptha’ya sunuldu.

315 kadın adına görüşme

Görüşmenin detaylarına ilişkin gazetemize konuşan Danielle Mitterand Vakfı Eş Başkanı ve yardımcı direktörü Agnès Golfier, BM’ye verilmek üzere hazırlanan mektuba imza atan 315 kadın adına geldiğini söyledi.

315 kişinin kadın kurumu temsilcisi olduğu bilgisini veren Agnès Golfier, dünyanın farklı kıtalarında 51 ülkeden kadınların mektuba imza attığını kaydetti.

 

Danielle Mitterand Vakfı Eş Başkanı ve yardımcı direktörü Agnès Golfier

 

İrade, özgürlük ve cesaret kaynağı

Kadın gazeteci, sanatçı, aktivist ve akademisyenlerin Nagihan Akarsel’in katledilmesini kabul etmediğinin altını çizen Agnès Golfier, Akarsel’in tüm kadınlara irade, özgürlük ve cesaret verdiğini belirtti.

Agnès Golfier son olarak, “O bize kadın hakları mücadelesini, kadının sesinin duyulmasını sağladı. Adaletli bir toplum yaratmak için mücadele verdi. Kadının toplum içinde rolünü görünür kılan bir çalışmanın sahibiydi” sözleriyle Akarsel’i anlattı. CENEVRE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.