Kriminal çeteler, motor grupları, ülkücüler ve farklı ırkçı grupların yer aldığı AYTK ile ilgili Sol Parti de Hamburg Eyalet Parlamentosu’nda, eyalet hükümetine soru önergesi sundu. 

Soru önergesine ilişkin açıklama yapan Sol Parti Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Cansu Özdemir şunları söyledi: “Bu grubun kim olduğunu bilmiyoruz. Birden ortaya çıktı ve içerisinde ciddi anlamda problemli gruplar yer alıyor. Biz Sol Parti olarak Hamburg hükümetine şunları sorduk: 

* AYTK nasıl bir oluşumdur?

* AYTK’nın Türk konsoloslukları ile arasında ne gibi bir etkileşim var?

* AYTK gibi aşırı sağcı ve bir grubun bu şekilde örgütlenmesine neden izin verildi?

* AYTK ile birlikte eylemlerde hareket eden bazı çeteler bulunuyor. Bu konu hakkında hakkında Hamburg eyalet hükümeti ne yapmayı planlıyor?” 

Verilen soru önergesine önümüzdeki hafta cevap verilmesini beklediklerini söyleyen Özdemir, konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi. 


 HABER MERKEZİ 





ZDF editörlerinden direniş


Almanya’da Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ti’ye alan şiir, klip ve benzeri çalışmaların yarattığı tartışmalar sürüyor. 

Komedyen Jan Böhmermann’ın Erdoğan’ı hicveden şiirine Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in tepkisini dikkate alıp internetten yayından kaldıran ZDF televizyonu, çalışanlarının tepkisiyle karşılanıyor. Jan Böhmermann, “Neo Magazin Royale” programında Türk Erdoğan’ı hicveden bir şiir okumuştu. 

Spiegel Online’ın haberine göre ZDF çalışanları, Jan Böhmermann’ın şiirin tekrar yayına girmesi için çalıştıkları yayın kurumu protesto etti.

Habere göre ZDF editör komitesi, bütün bu gelişmelerden sonra ise merkezin de içinde bulunduğu tüm bürolara bir mektup göndererek şiirin ‘İleride tarihi bir belge olması için’ internete tekrar yüklenmesini istedi.

ZDF ise, editörlerin talebini daha önce de belirttiği, “ZDF’in kalite ve mizah anlayışı ile bağdaşmadığı“ gerekçesiyle reddetti. 


 HABER MERKEZİ