NFT çılgınlığı

Toplum/Yaşam Haberleri —

  • Dünya çapındaki NFT satışları 2021’de, 2020 yılına göre inanılmaz bir artış göstererek 100 milyon dolardan 22 milyar dolara çıktı.

 

Sanat dünyasını da etkisi altına alan NFT çılgınlığı raporlarla belgelendi. DappRadar’ın araştırmasına göre 2021’in ilk yarısında 4 milyar dolarlık NFT satışı yapıldığını, yılın ikinci yarısında ise bu sayının 18 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Guardian gazetesine konuşan DappRadar yetkilileri, “Hollywood, ünlü sporcular ve Coca-Cola, Gucci, Nike ve Adidas gibi büyük markaların NFT’yi desteklemeleri sektörün daha da büyümesini sağladı” dedi.

GlobalData araştırma firmasından analist George Monaghan ise alıcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Monaghan, “NFTler bir yana herhangi bir kripto pazarının, geleneksel pazarların istikrarlı olarak adlandıracağı bir şeye benzemesi yıllar alacak. Ben olsam zor günler için biriktirdiğim parayı buna yatırmam” dedi. NFT çılgınlığı özellikle Beeple’ın Everydays: The First 5,000 Days adlı eserinin 69 milyon dolara alıcı bulmasının ardından arttı.

LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.