NSU 2.0 imzalı tehdit mektuplarında gözaltı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya’da uzun süredir gündemde olan ve aralarında sağcı polislerin de olduğu tahmin edilen "NSU 2.0" imzalı tehdit mektuplarıyla ilgili Berlin’de bir kişi gözaltına alındı.

 

2000-2007 yılları arasında 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı’na (NSU) atfen "NSU 2.0" imzası taşıyan e-postalar, siyasetçilerden sanatçılara, gazetecilerden avukatlara kadar çok sayıda kişiye gönderildi. 2018 yılından bu yana gönderilen tehdit mektuplarıyla ilgili başkent Berlin’de bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Frankfurt Savcılığı ve Hessen Eyaleti Emniyet Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, şüphelinin 53 yaşında işsiz bir Alman olduğu, geçmişte çok sayıda aşırı sağcı suçtan yargılandığı ve ceza aldığı, fakat polis teşkilatında hiçbir şekilde görev almadığı belirtildi.  

Uzun süredir Almanya’nın gündemine oturan olayda tehdit mektuplarının gönderildiği kişilere dair adres bilgilerinin polise ait bilgisayarlardan elde edildiğinin ortaya çıkması üzerine Hessen Eyalet Emniyet Müdürü Udo Münch görevinden istifa etmişti. Federal Hükümet ise açığa çıkan tehditleri kınamanın ötesine geçmediği ve somut adımlar atmadığı yönünde eleştiri alıyordu.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.