Nûjiyan engel tanımadı

Kadın Haberleri —

Nujiyan Erhan (Tuğba Akyılmaz)

Nujiyan Erhan (Tuğba Akyılmaz)

  • KDP tarafından katledilen Gazeteci Nûjiyan Erhan'ı anan RAJIN, “Nûjiyan yoldaş, devrimci mücadelesini kadın özgürlük mücadelesinin ilkeleri temelinde geliştirdi. Özgürlük yürüyüşünde, engelleri hiçbir zaman kendisi için başarmama sebebi olarak görmedi” dedi.

Kadın Özgür Basını (RAJIN), Şengal’de KDP’ye bağlı Roj çeteleri tarafından hedef alınarak katledilen gazeteci Nûjiyan Erhan'ı andı.

RAJIN yaptığı açıklamada, "Gazeteci ve kadın özgür basın çizgisi öncüsü Nûjiyan Erhan yoldaşı şehadetinin 7. yılında sevgi, minnet ve saygıyla anıyoruz. Onun şahsında özgür basın şehitlerini ve tüm özgürlük şehitlerini anıyoruz. Özgürlük şehitlerine olan söz ve bağlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Gerçeklerin karanlıkta kalmaması için mücadelemiz hakikatin izinde Nûjiyanlar'ın çizgisinde devam edecektir" denildi.

Şengal’de büyük bir emek verdi

RAJIN açıklamasında şunları kaydetti: "Kadın özgür basınında, Nûjiyan Erhan yoldaş büyük bir emeğin sahibi oldu. Gurbeteliler'in çizgisinde Deniz Fırat ve Şilanlar'ın hakikat mücadelesini yürüttü. İki kimlikle özgürlük mücadelesi yürüttü. Hem öncü bir kadın devrimci hem de bir kadın gazeteci olarak kadın özgürlüğü için mücadele etti. Kadın özgürlük ideolojisi temelinde, yaşamdaki hedefini büyütü. Nûjiyan yoldaş, devrimci mücadelesini kadın özgürlük mücadelesinin ilkeleri temelinde geliştirdi. Özgürlük yürüyüşünde, engelleri hiçbir zaman kendisi için başarmama sebebi olarak görmedi. Nûjiyan yoldaşın bu özellikleri onu hayatta hep canlı tuttu. Mücadelenin yeni alanlarında, kadın özgür örgütlenmesinin oluşması için, başta dağ olmak üzere Şengal’de büyük bir emek verdi.Hakikat takipçisi Nûjiyan yoldaşın emek ve fedakarlığı, bugün özgür kadın basın çizgisinin gelişmesinde büyük bir etki yaptı.”

KDP tarafından bilerek hedef alındı

DAİŞ’in Şengal’e saldırısında Nûjiyan Erhan’ın hemen yönünü Şengal’e verdiğini hatırlatan RAJIN, “Êzîdî toplumumuzun bütün acı anlarına şahit oldu. Bu duruşuyla kadınlar ve Êzîdî toplumumuz arasında önemli bir yer tuttu” dedi.

RAJIN devamla şöyle dedi: “3 Mart 2017'de KDP'nin Şengal'in Xanesor ilçesine düzenlediği saldırıda Nûjiyan yoldaş ağır yaralanmış, 22 Mart'ta şehit düşmüştü. Değerli devrimci Nûjiyan, KDP'nin ihanetine karşı çıktığı ve Kürt kamuoyunda bu ihaneti teşhir ettiği için, KDP tarafından bilerek hedef alındı. KDP’nin bu ihaneti hiçbir zaman unutulmayacaktır. 

Mücadelemize devam edeceğiz

Biz kadın özgür basın olarak, Nûjiyanlar gibi KDP’nin işbirliği ve ihanetine karşı olacağız. 2022 yılında da KDP'nin ihaneti ve Türk devleti ile yaptığı işbirliğiyle, Şengal'e ve gerillaya karşı büyük suçlar işlendi. Bilhassa KDP karşılarında duran Kürt kadınlarına karşı en büyük düşmanlığı yapıyor. Biz kadın özgür basın olarak, Nûjiyanlar gibi, bu onursuzluğa karşı sessiz kalmayacağız ve mücadelemize devam edeceğiz.”

ANF

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.