YENİ ÖZGÜR POLİTİKA/AMSTERDAM
Nantes ve Montpellier’de imza toplandı
Fransa'nın Nantes ve Montpellier kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yüzlerce imza topladı.
Geçtiğimiz haftalarda Nantes kentinde açılışı yapılan Engin Sincer Kürt Kültür Derneği'nin üyeleri, şehrin merkezinde standlar açarak hem Kürt dilini tanıtımını yaptı hem de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için imza topladı.
Narbon kentinde ise Komünist Partisi'nin organize ettiği 'Fete de I'Humanite' etkinliğine Montpellier kentinde yaşayan Kürdistanlılar da katıldı. Etkinlik çerçevesinde sol partiler ve sivil toplum örgütleri, sosyal, kültürel ve siyasal sorunları masaya yatırdı. Montpellier Mala Kurda Derneği üyeleri de, açtığı standlarla Öcalan'ın özgürlüğü için çok sayıda imza topladı. Mala Kurda yönetiminin yaptığı açıklamaya göre, Öcalan'ın özgürlüğü için yürütülen kampanya için şimdiye kadar on bin imza toplandı.
Y.Ö.POLİTİKA/NANTES/NARBON