Öcalan kitapları Bingazi Kitap Fuarı’nda 

Toplum/Yaşam Haberleri —

  • Nefertîtî Yayınevi, Libya'nın Bingazi kentinde düzenlenen Uluslararası Kitap Fuarı'na Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitaplarıyla katıldı. 

Bu yıl 15-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen fuara çoğunluğu Arap ülkeleri 200’den fazla yayıncı ve kitapçı katıldı. Mısır’dan Nefertîtî Yayınevi de fuara katıldı. Hedeflerinin Kürt edebiyatı, kültürü ve tarihini Arap dünyasına tanıtmak olduğunu belirten Nefertîtî Yayınevi’nin yöneticisi Seyid Ebdulfetah, fuara 70 kitapla katıldıklarını söyledi. 

Bu yıl Kahire Uluslararası Kitap Fuarı ardından Bingazi Uluslararası Kitap Fuarı’na da katıldıklarını söyleyen Ebdulfetah, yayınevinin Kürt yazarların eserleri ve Kürt sorunuyla ilgili kitapların basımı ve dağıtımının yanı sıra Kuzey-Doğu Suriye’de yayınlanan Demokratik Ortadoğu ve Şermola dergilerinin Mısır baskılarını da yayınladığını belirtti. Ebdulfetah, “Demokratik Ortadoğu Dergisi siyaset ve düşün dergisidir. 7 yıldır Kahire’deki Mısır Kürt Araştırmaları Merkezi yoluyla çıkarıyoruz. Şermola  Dergisi ise Arapça ve Kürtçe yayınlanan bir kültür dergisi. Şimdiye kadar 15 sayı çıktı” dedi. 

Seyid Ebdulfetah

Fuarda yayınevine gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Ebdulfetah, “Kitaplarımızı çok sayıda misafirimize, ziyaretçilere ve Libya Üniversitesi kütüphanesine de hediye ettik” diye belirtti. 

Kürt-Arap diyaloğu ve halklar arası kültür alışverişinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın eserlerinin önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Ebdulfetah, “Kürt-Arap diyaloğunun çok önemli olduğunu görüyoruz. İki tarafta bu diyaloğun ilerletilmesi ve sürdürülmesi için çalışmalı. Fuar boyunca yaptığımız görüşmelerde Önder Öcalan’ın fikirlerine dikkat çektik. Kitapları ve düşünceleri büyük ilgi gördü” dedi.

CÛDÎ ÎSMAîL/ANHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.