
HPG’li Osman Bilen (Baz Mordem), Giresun’da 7 Haziran günü şehit düşen ve önceki akşam saatlerinde Giresun’daki hastaneden alınarak Amed’in Hezro (Hazro) ilçesine bağlı Licok Mahallesi’ne getirildi. Licok’ta dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından doğduğu köye doğru konvoy eşliğinde getirilen Bilen’in cenazesini, çevre köylerdeki yurttaşlar, zafer işaretleriyle selamladı. Konvoyun Helhele köyüne girişiyle birlikte yaşlı kadınlar alkış ve zılgıtlarla “Kürdistan’ın şehidi hoş geldin” diyerek, cenazeyi karşıladı.
PKK ve KCK bayraklarının taşındığı törende Bilen’in PKK bayrağına sarılı tabutu omuzlara alınarak, “Şehîd namirin”, “Ey şehîd xwîna te li erde namîne”, “Riya te riya me ye” sloganlarıyla merasimin yapılacağı alana getirildi. Saygı duruşuyla başlayan törende Çerxa Şoreşê marşı okunduğu sırada 21 el saygı atışı yapıldı. Merasimde konuşan HPG’li Bilen’in annesi Şerife Bilen, “Oğlum sen Kürdistan’ın kahramanısın. Senin başın her zaman dikti, alnın açıktı. Bugün benim de başım dik, seninle gurur duyuyorum” dedi.
Baz’a söz veriyoruz
Amca Bahri Bilen ise Gümüşhane’de cenaze aracına taşlarla saldırıldığını belirterek, “Bunlarda insanlığa dair hiçbir şey kalmamış. Bu büyük sahiplenme bize moral verdi. Baz Kürdistan’ın şehididir. Kürt halkının başı sağolsun. Baz’a söz veriyoruz, onun mücadelesini büyüteceğiz” dedi. Bilen’in konuşması sık sık “PKK halktır halk burada” sloganı ile kesildi.
Törenin ardından Bilen’in cenazesi köyün karşısındaki tepeye götürülerek farklı tarihlerde şehit düşen 2 HPG’linin mezarının yanına defnedildi.
YJA-STAR gerillası uğurlandı
Colemêrg’in (Hakkari) Şemzînan (Şemdinli) ilçesi kırsalında 1 Haziran’da çıkan çatışmada şehit düşen YJA-STAR gerillası Gülsüm Akıncı (Silav Rover), köyünde toprağa verildi.
Kerboran’a (Dargeçit) bağlı Rover’e köyündeki törene HDP Mêrdîn Milletvekili Gülser Yıldırım, Kerboran Belediye Başkanvekili Mahmut Kılıç’ın da aralarında olduğu yüzlerce kişi katıldı. Akıncı’nın sarı, kırmızı ve yeşil renkleriyle donatılan tabutunu omuzlayan kitle Stewren Mezarlığı’na doğru “Şehit namirin”, “İntikam”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” ve “Silav yoldaş yaşıyor, PKK savaşıyor” sloganlarıyla yürüdü. Defin ardından konuşan baba İbrahim Akıncı, “11 yıldır kızım onuru, namusu ve özgür kimliği için mücadele etti. Bizim Kürdistan ve Apo’ya sözümüz var. Boyun eğmeden onurlu bir yaşam için şehitlerimizin yolunda yürüyeceğiz. Toprağa verdiğimiz şehitler, özgürlüğün tohumu ve mücadelemizin aydınlatıcılarıdır” dedi.
DİHA/AMED/MARDİN