Olağanüstü itiraz 14 Nisan'a kadar

Yüksek seçim kurulu

Yüksek seçim kurulu

  • YSK'ye yerel seçimlere dair olağan itirazlarda süre tamamlandı, olağanüstü itiraz süreci 14 Nisan'a kadar sürecek.

Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) il seçim kurullarından çıkan kararlara karşı yapılan olağan itirazlar için süre tamamlandı. Yerel seçimde kesin olmayan sonuçlara göre; CHP 35, AKP 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi 2, Büyük Birlik Partisi (BBP) 1, İYİ Parti ise 1 ilde belediye başkanlığı kazandı. Oy sayımının tamamlanmasının ardından ilçe ve il seçim kurulları ile YSK’ya itiraz süreci başladı. Sonuçlara ilişkin ilçe seçim kurullarına 2 Nisan 15.00’e kadar, il seçim kurullarına 5 Nisan 17.00’ye kadar, YSK’ye ise 10 Nisan 17.00’ye kadar itirazlar iletildi. YSK’ye sadece il seçim kurulu ve il birleştirme tutanaklarına karşı itiraz yapılabildi.

81 itiraz sonuçlandı

YSK'de il, ilçe ve belde seçimleri için toplamda 81 itiraz sonuçlandırıldı. İtirazların 18'i AKP’den gelirken bunların 17'si reddedildi, biri kabul edildi. 

CHP’nin 24 itirazının tamamı reddedildi. MHP'nin 9 itirazının tamamı reddedildi. DEM Parti’nin YSK’ya yaptığı 12 itiraz başvurusundan ise biri Wan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olmak üzere ikisi kabul edildi. Yeniden Refah Partisi’nin 9, Büyük Birlik Partisi’nin dört, İYİ Parti'nin bir, Vatan Partisi'nin bir itirazı reddedildi. Ayrıca üç belde için yapılan itirazlar da reddedildi.

7 Nisan’da başlayan olağanüstü itiraz süreci ise 14 Nisan Pazar gününe kadar sürecek. YSK’nin itirazları değerlendirmesinin ardından kesin seçim sonuçlarının açıklanması beklenecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.