Ölmeden oğlumu göreyim

Emine Şenyaşar

Emine Şenyaşar

  • 251 gündür adalet arayışını sürdüren Emine Şenyaşar, “Ölmeden oğlumu görmek istiyorum” dedi.

 

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının 14 Haziran 2018’deki saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti, 251. gününde. Aile, 9 Mart’ta Urfa Adliyesi önüne, “Yeter artık adalet gelsin” diyerek oturma eylemi başlattı. Aile, Elazığ Kapalı Cezaevi’nde 3 yıl 5 aydır tek kişilik hücrede tutulan Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılmasını talep ediyor. İşyerlerine dönük 50-60 kişilik bir grubun saldırdığını duyan Şenyaşar, kardeşlerini korumak için iş yerine gelince çıkan arbedede ölen AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız’ın ölümünden sorumlu tutuluyor. Ancak olay yeri raporları ve kriminal incelemede, Yıldız’ın hangi silahla öldürüldüğü tespit edilemedi. Fadıl Şenyaşar’a ait silaha ise Yıldız Ailesi fertleri tarafından el konulduğu iddia ediliyor. Fadıl Şenyaşar’a 2 Nisan’da Malatya’da görülen duruşmada 37 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Katliam dosyaları “iş yeri” ve “hastane” olarak ikiye ayrıldı. İş yeri dosyası Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay ve Enver Yıldız'a verilen 18 yıllık hapis cezaları ile sonlandırılırken, 3 yıl 5 ay geçmesine karşı hala hastanede yaşananlara dair dosyada ‘gizlilik’ kararı korunuyor. Aile, ayrıca dosyadaki gizlilik kararının da kaldırılmasını talep ediyor. 

6 defa gözaltına alındı

Aile taleplerinin karşılanması için başlattıkları nöbet eylemi boyunca şimdiye kadar 6 defa gözaltına alındı. Anne Emine Şenyaşar hakkında, “Erdoğan’a, İçişleri Bakanı ve İbrahim Halil Yıldız’a hakaret” ettiği gerekçesiyle 5 ayrı soruşturma başlatıldı. Anne Şenyaşar hakkında Urfa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, İbrahim Halil Yıldız’a “hakaret” ettiği gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması dün görüldü. Ayrıca katliamda yaşamını yitiren Hacı Esvet ve oğulları Celal ile Adil’in fotoğraflarının bulunduğu pankart nedeniyle Ferit Şenyaşar’a para cezası kesildi. Ailenin adliye yerleşkesinde oturması ise “gerekçe” sunulmaksızın yasaklanıyor.

Bütün engellemelere rağmen Adalet Nöbeti’ne kesintisiz devam eden 65 yaşındaki Emine Şenyaşar, nöbete başladığından bu yana 10 kilo kaybetti. Eylem boyunca bir an gözyaşları dinmeyen anne Şenyaşar’ın gözlerinde oluşan yüzde 70 görme kaybı ve dizlerindeki rahatsızlık, doktor raporlarına da yansıdı. Görmekte ve yürümekte zorlanan Şenyaşar, birçok ilaç kullanıyor. Anne Şenyaşar, tedavi olmayı ise oğlu Fadıl Şenyaşar serbest bırakılana kadar kabul etmeyeceğini belirtiyor.

Anne ve oğlu ilkbaharda başlattıkları eylemlerini sonbaharın bitmesine yakın üç mevsimdir sürdürüyor. Her gün Suruç ilçesinde bulunan evlerinden 42 kilometre yol alarak adliye binası önüne gelen aile, akşam saatlerinde aynı yolu tekrar geri dönüyor. Aile, bu güne kadar 21 bin kilometre yol kat etti. 

MA’dan Emrullah Acar’a konuşan Emine Şenyaşar, her geçen gün sağlık sorunlarının arttığını belirterek, “Yaşım 65. Evde torunlarım ile oturup zaman geçirmem gerekirken, 250 gündür adliye binası önüne geliyorum. Evde oturamıyorum. Artık yeter, gözyaşlarımı görmüyorlar mı?” diye sordu. "Ölmeden oğlumu görmek istiyorum” diyen Şenyaşar, şunun altını çizdi: "Adalet sağlanmadan buradan kalkmayacağım, öleceksem burada öleyim.”  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.