Ölü sayısı 19 oldu

Dünya Haberleri —

El Bukemal'da Suriye devlet güçleri

El Bukemal'da Suriye devlet güçleri

  • ABD ordusunun, İran destekli güçleri hedef aldığı saldırılarda can kaybı 19'a yükseldi. İran devlet televizyonu ABD üslerine yönelik saldırıların görsellerini paylaştı.

Doğu Suriye'de ABD ordusu ile çalışan bir müteahhitin öldüğünü, 5 askerin de yaralandığı üs saldırısı ardından gerilim yükseldi. ABD savaş uçakları, Suriye'nin doğusunda Deyr ezzor ili ve ona bağlı El Bukemal ve Meyadin ilçesinde, İran destekli gruplara ait askeri noktalara hava saldırısı düzenledi.

SOHR: 19 kişi öldü
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), ABD saldırılarında İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı grupların kullandığı üslerin vurulduğunu ve 19 militanın öldüğünü kaydetti. Suriye'deki iç savaşı takip eden gözlemevi, ABD saldırısında 3 Suriye askeri, 11 Şam hükümeti destekçisi Suriyeli savaşçı ve yine hükümet destekçisi yabancı 5 savaşçının öldüğünü belirtti.  
Öldürülen yabancı savaşçıların hangi ülkeden olduğuna dair net bilgi elde edilemedi.

İran görsel yayınladı
IRNA, Deyrizor'da İran destekli grupların ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol ve Kuniko gaz sahalarına düzenledikleri roket saldırılarının fotoğraflarını yayınladı.
Dün sabah da İran adına Suriye’de faaliyet gösteren gruplar, ABD askerlerinin konuşlandığı Ömer petrol ve Kuniko gaz tesislerine İHA ve roketlerle saldırı düzenledi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.