Bu yeni yöntem, hala uygulanan ve ölüm anından sadece 36 saat sonrasına dek geçerli olan iç vücut ısısının ölçülmesinden çok daha gelişmiş nitelikte.
Prag’da düzenlenen Deneysel Biyoloji Derneği yıllık toplantısında açıklanan çalışmanın öncüsü Dr. Peter Steinbacher, “Cesedin çevredeki ısıya göre soğumasından sonra kesin ölüm anının saptanmasında güvenilir yöntemler yetersiz. Uygulanan yöntem, çevre ısısına bağlı olarak, genellikle 1-2 günü kapsıyor.” dedi. Salzburg Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Steinbacher, “Biz, bundan daha ilerki aşamalarda ölüm anını saptama yolunu bulmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede kaslardeki proteinin ayrışmasının çok umut verici bir yöntem olduğunu gördük.” dedi.

Avusturyalı araştırmacılar insanların kas yapısına büyük benzerlik gösterdiği için domuzların kaslarındaki protein düzenini inceledi.

SALZBURG