Önce bu rejimi yıkalım

Kadın Haberleri —

Yeşil Sol Parti

Yeşil Sol Parti

  • Serhat kentlerinden Meclis’e gidecek olan Yeşil Sol Partili kadın milletvekilleri, ikinci turun önemine dikkat çekerek, önce bu rejimi yıkmak gerektiğini söyledi.   

Yeşil Sol Parti Muş Milletvekili Sümeyye Boz, "28 Mayıs, biz kadınlar ve gençler için oldukça önemli. Umudumuza daha sıkı sarılarak bu iktidarın gitmesi için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminin sonucunda cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalırken, kesin olmayan sonuçlara göre; AKP 263, CHP 130, Yeşil Sol Parti 62, MHP 50, İYİ Parti 44, DEVA 14, Gelecek Partisi 10, Saadet Partisi 10, Yeniden Refah Partisi 5, HÜDA PAR 4 ve TİP 4 vekil ile Meclis’te temsil edilecek. Yine kesin olmayan sonuçlara göre 120 kadın vekil seçilirken, Yeşil Sol Parti eşit temsiliyeti esas alan terk parti olarak Meclis’te yerini alacak. 

Serhat'tan seçilerek Meclis’e gidecek olan kadın milletvekilleri seçim sonuçlarına ilişkin JINNEWS'e konuştu. Yeşil Sol Parti Wan Milletvekili Gülderen Varlı, Meclis’te kadın temsiliyetinin yeterli olmadığını belirterek, "Yeşil Sol Partili kadınlar olarak üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Toplumdaki tüm kadınların sesi olup kadın eksenli politika yürüteceğiz. 21 yıllık hikayenin son bulunması için mücadele edeceğiz. Başından beri söyledik; biz bitti demeden bu iş bitmez. Birinci turda nasıl durdurduysak ikinci turda da göndereceğiz” dedi.

Sorumluluğun farkındayız

Kadın temsiliyeti açısından sorumluluklarını yerine getireceklerini ifade eden Muş Milletvekili Sümeyye Boz ise şunları söyledi: “Bu mücadele Kürt kadın hareketinin öncülüğünde iyi bir ivme kazandı. Bu sorumluluğun da farkındayım. Hayatın her alanına yayılan yalnızlaştırma politikalarının karşısında duracağız. Bu alternatifleri, kadınlarla birlikte hayata geçireceğiz. Her birimizin ayrı bir sözü var ve aynı zamanda kadın temsiliyetinin artırılması, kadınların birinci sıradan gösterilmesi ve eşitlik gibi bir derdimiz olduğunu göstermekte. Oransal olarak en iyi şu an Yeşil Sol Parti’dir. 28 Mayıs, biz kadınlar ve gençler için oldukça önemli. Umudumuza daha sıkı sarılarak bu iktidarın gitmesi için elimizden geleni yapmalıyız.”

Nefes almaya ihtiyaç var

İktidarın her kentte kurumları olmasına rağmen somut hiçbir şey yapmadığını; kayyumlar atanınca ilk hedeflerinin kadın alanları olduğunu hatırlatan Bitlis Milletvekili Semra Çaplar Gökalp, "Bizler de bunu yeniden masaya yatırıp ete kemiğe büründürüp yerellerin esasen temel sorunlar üzerinden oluşturmak istiyoruz. Meclis’e giderek kadınların ve gençlerin sesi olacağız. Bizler birbirimizden güç alarak, bu baskıcı iktidarı değiştireceğiz. Herkesin değişime ihtiyacı var. Herkesin nefes almaya ihtiyacı var. Birbirimizden güç alarak değiştireceğiz” şeklinde konuştu.

Bu rejimi yıkmalıyız

Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Nejla Demir ise 28 Mayıs'taki ikinci turun önemine işaret ederek, “Bu seçimi kazanmamız gerekiyor. Kadınlar, gençler, bütün toplum yararına bir şeyler yapabilmek için öncelikle bu rejimi yıkmamız gerekiyor” dedi.

VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.