Önce şehitlere gidildi

  • Kuzey-Doğu Suriye’de Ramazan Bayramı’nın ilk saatlerinde önce şehitlikler ziyaret edildi. Şehit aileleri, Türk devleti ile DAİŞ ve diğer çetelere karşı savaşta canını feda eden çocuklarının mezarlarına gitti, saygı ve minnetle dualar okudu. 

 

Hesekê’de yurttaşlar, Dawûdiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’ne;, Dirbêsiyê’de ise ilçenin batısındaki Şehit Rustem Cudî Şehitliği’ne gidildi. 

Şedadê’deki şehitlikte askeri tören de düzenlendi. Burada bir konuşma yapan QSD komutanlarından Zinarîn Hesen, “Öncelikli olarak şehit ailelerinin Ramazan Bayramı’nı kutluyor ve toprağımızı koruyan şehitlerin direnişini takip edeceğimiz sözünü veriyoruz” dedi.

Efrîn Bölgesi’ndeki yurttaşlar ise Ehdas ilçesindeki Çağın Direnişi Şehitleri Şehitlği’ni ziyaret etti. Saygı duruşunun ardından konuşan Efrîn Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Sureya Hebeş, bu topraklara olan bağlılığın Efrîn’in özgürleştirilmesini sağlayacağını söyledi.

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerindeki yüzlerce yurttaş, şehit aileleri, YPJ ve YPG savaşçıları ile sivil toplum kuruluşları, Şiqeyf bölgesindeki Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Şehitleri Şehitliği’ne gitti. Şehitlerin mezarlarına güller bırakıldı, Kuran okundu ve tatlı dağıtıldı. Şehitlikle konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Remzî Bekir, şehitlerin öncüleri olduğunu ve onlar sayesinde bugün bölgede güven içinde yaşadıklarını söyledi. Remzî Bekir, şehitlerin fedakarlıkları sayesinde elde edilen kazanımları koruma sözü verdi.

Şehitlikten ayrılan kitle Halep’in Seken Şebabî Mahallesi’ndeki Şehit Meydanı’na (Ebû Şiyar) gitti. Burada Dinler Topluluğu Üyesi Şêx Elî El-Hesen, bütün annelerin, babaların, çocukların ve savaş cephesindeki savaşçıların Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, “Bayram Efrîn’dir. Önümüzdeki bayramı Efrîn’de olacağız inşallah” dedi.

Kobanê’de de yurttaşlar şehrin güneyindeki Şehit Dîcle Şehitliği’ni ziyaret etti. Yurttaşlar aynı zamanda Kobanê Katliamı Şehitleri ile Berxbotan köyündeki şehitliği de ziyaret etti.

Qamişlo Kantonu’ndaki yüzlerce yurttaş, şehit aileleri, STK üyeleri ve Özerk Yönetim üyeleri şehitliklere akın etti. Yurttaşlar, Qamişlo’daki Şehit Delîl Saroxan Şehitliği, Dêrik’teki Şehit Xebat Şehitliği, Tirbespiyê’deki Şehit Dilşêr Şehitliği ve Amûdê’deki Şehit İsmail Şehitliği’ni ziyaret etti.

Reqa, Tebqa ve Dêrazor’da yurttaşlar bayram namazının ardından şehitliklerin yolunu tuttu. Reqa’da yurttaşlar El-Hikumiyê köyündeki şehitliğe doğru yol alırken, Reqa’nın doğu kırsalındaki yurttaşlar ise El-Cidêdad beldesindeki Sêvdar Şehitleri Şehitliği’ne akın etti. Tebqa’da da yurttaşlar ilçedeki şehitliği ziyaret etti. Dêrazor’un batı kırsalında yurttaşlar Ebû Xeşeb köyündeki Şehit Xidir El-Hemade Şehitliği’nin yolunu tuttu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.