Önce tehdit, sonra saldırı

  • HDP Avcılar İlçe Örgütü, ilçe Eşbaşkanı Şemsettin Duman’ın kendilerini polis olarak tanıtan bir grubun tehditleri sonrası evine silahlı saldırı düzenlenmesini protesto etti.

HDP Avcılar İlçe Örgütü binasının önünde gerçekleştirilen açıklamaya Halkların Demokratik Kongresi (HDK) temsilcileri, HDP İl ve ilçe örgütleri yöneticileri, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Halkevleri, Türkiye İşçi Partisi (TİP) temsilci ve yöneticileri ile çok sayıda yurttaş katıldı. “HDP umudun ve barışın sesidir, baskı, gözdağı, kurşun bizi yıldıramaz” pankartı açan kitle sık sık “Faşizme karşı omuz omuza”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı.

Tehdit ve saldırıya maruz kalan İlçe Eşbaşkanı Şemseddin Duman, yaşadıklarını anlattı. Duman, kendisini polis olarak tanıtan bir grup tarafından tehdit edildiğini, bir süre sonra da evine silahlı saldırı düzenlendiğini belirterek, saldırının organize olduğuna işaret etti. HDP İzmir İl binasında Deniz Poyraz’ın katledilmesini hatırlatan Duman, saldırılarla hak ve özgürlük mücadelesinin engellenmeye çalışıldığını kaydetti. HDP’nin Türkiye’nin en büyük 3. partisi a anımsatan Duman, hak ve özgürlük mücadelesinden ne pahasına olursa olsun vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Mutlaka yargılanacaklar

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm de Duman’a yönelik tehdit ve saldırıları kınayarak, yaşananların sistematik bir politikanın parçası olduğunu belirtti. Gülüm, AKP-MHP iktidarının güç kaybettikçe bu tür saldırılarla provokasyonlar yaratmaya ve böylece iktidarını korumaya çalıştığını dile getirerek, “Polisler Deniz Poyraz’ın katilini ‘adın ne abicim’ diyerek, sırtını sıvazlayıp gözaltına alıyor ama demokratik siyaset yürüten bizlere ve yoldaşlarımıza karşı en ağır saldırıları gerçekleştiriyor. Partimize ve yöneticilerimize yönelik bu tür saldırıların tamamı suçtur, bu saldırıları gerçekleştirenler mutlaka yargılanacaktır” dedi.

Münferit değil, sistematik

Daha sonra konuşan HDP İl Eşbaşkkanı Elif Bulut ise partilerine ve partililere yönelik saldırıların münferit değil, sistematik olduğunun altını çizerek, Duman’a yönelik saldırıyı kınadı. Bulut, kapatma davası ve saldırılara karşı halklar, inançlar ve toplumun tüm farklılıkları ile örülecek ortak mücadele hattıyla zafere ulaşacaklarını söyledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.