Onlarca kentte barbarlığa karşı

Yurt Dışı Haberleri —

Marsilya'da işgale karşı yürüyüş

Marsilya'da işgale karşı yürüyüş

  • Kürdistanlılar ve dostları Avrupa’nın birçok kentinde Türk devlet işgaline karşı alanlara çıktı, gerilla direnişini selamladı.

 

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarına karşı diasporada yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının protesto eylemleri devam ediyor.

ALMANYA

Heilbronn kentinde işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla bisiklet turu gerçekleştirildi. DKTM önünde bir araya gelen eylemciler bisikletlerine binerek 3 saate yakın kent içerisinde tur atıp, sloganlar eşliğinde bildiri okudu.

Nürnberg’de Türk devletinin işgal saldırıları ve Almanya'nın Kürt kurumlarına yönelik baskıları protesto edildi. Ausesplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostlarının düzenlediği mitinge çok sayıda örgüt katıldı. Mitingde konuşan KON-MED Eşbaşkanı Tahir Köçer, "Kürt halkının binlerce köyü yakıldı, milyonlarca Kürt ülkesinden bütün Avrupa’ya yayıldı. Bu soykırım politikası başta Alman devletinin verdiği silah desteğiyle olmuştur. Öte yandan Almanya’da derneklerimize yapılan baskınları kabul etmiyoruz, yasadışı sayıyoruz. Buna karşı mücadele vereceğimizi buradan belirtmek istiyoruz" diye belirtti.

Winsen- Luhe kentinde de eylem vardı. Protesto yürüyüşüne Hamburg ve Stade kentlerinden gelen çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Öcalan posterlerinin taşındığı eylemde, Almanca ve Kürtçe açıklama yapıldı. 

Saarbrücken’de Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki tecrit ve Türkiye’nin saldırıları kınandı. Eylemde bu saldırıların Kürtleri statüsüz bırakmaya yönelik olduğuna vurgu yapıldı.

Hannover kentinde Kürdistanlılar işgale ve tecride karşı yürüdü. Yapılan konuşmalarda ”Bugün Türk devleti Gare hezimetinden sonra bütün tekniklerle gerillaya saldırmakta, fakat ağır yenilgiler almaktadır. Biz Kürtler, bu işgale ses çıkarmayanları unutmayacağız” denildi.

Mannheim’da  DKTM ve ADGB’nin çağrısıyla Waserturm’da bir araya gelen Kürdistanlılar, Paradaplatz’a kadar sloganlarla yürüdü. Yapılan konuşmalarda gerilla direnişine sahip çıkılması çağrısı yapıldı.

Stuttgart kentinde Lautenschlagerstr’de başlayan yürüyüşte sürekli “Biji Serok Apo”, “Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Murat Karayılan irademizdir” sloganları atıldı.

Efrîn’e ilişkin de açıklamaların yapıldığı eylemde KON-MED’in bildirisi okundu.

BELÇİKA

Başkent Brüksel’de de işgalci Türk devletinin Kürdistan’a yönelik saldırıları ile İran’ın Kürtlere idam ve baskıları protesto edildi. PAJK ve KJAR’ın organize ettiği eylem Avrupa Parlamentosu önünde düzenlendi. Eylemde İran’ın idam ettiği Ferzad Kemanger, Şirin Elemhuli de anılarak, “Şehitlerin izinde olacağız” denildi. KNK adına bir konuşma yapan Zübeyir Aydar, “Kürdistan gerillası bugün büyük direniyor ve Kürt halkı olarak da gerillanın yanında yer alarak direnişe geçmelidir” dedi.

FRANSA

Türk devletinin Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları, Efrîn’de işlediği savaş suçları Fransa’nın birçok kentinde protesto edildi.

Başkent Paris’te TJK-F ve CDK-F’nin organize ettiği eylem République Meydanı’nda başladı. Eyleme yüzlerce Kürdistanlı katılırken dost kurumlar da destek verdi.

Yürüyüş boyunca bildiri okunurken, Paris sokaklarında yükselen “Bijî berxwadana Rojava” ve “Bijî berxwadana gerila” sloganları hiç susmadı. 

Toulouse kentinde de Efrîn eylemi düzenlendi. Fransızların da destek verdiği eylemde “Faşist TC devletinin barbarlığına karşı, gerillamızın özgürlük savaşı devam ediyor. Katliamcı TC ordusunun Kürdistan’ın kutsal topraklarından kovmak için halkın da bu savaşta yer alması bir yurtseverlik görevidir” denildi.

Rennes’de de aynı amaçla bir yürüyüş düzenlendi, uluslararası kurumlara, demokratlara ve insan hakları savunucularına Efrîn’de yaşananlara sessiz kalmamaları için çağrı yapıldı.

Marsilya'da işgalci saldırılar ve İmralı tecridi protesto edildi. Düzenlenen yürüyüşte binlerce bildiri dağıtıldı, bilgilendirme yapıldı.

AVUSTURYA

Başkent Viyana’da da işgalci Türk devletinin saldırıları düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edildi. Almanca ve Kürtçe yapılan açıklamalarda Türk devletinin Efrîn’de işlediği suçlar ve Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları kınandı.

Graz kentinde Hauptplatz'da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin işgal saldırılarını lanetledi. Eylem "Türk ordusu Kürdistan'dan defol" ve "Halkların uluslararası dayanışmasını yükselt" sloganlarıyla son buldu. 

İSVEÇ

Başkent Stockholm'de işgalci saldırılar protesto edildi. Yapılan konuşmalarda bu saldırılara karşı duyarlılık çağrısı yapıldı.  Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecridin kaldırılmasının istendiği eylemde “Öcalan'a özgürlük, Kürt halkına statü”, “Biji Serok Apo”, “Türk devleti işgale son ver”, “Türk ordusu Efrîn'den defol”, “Katil Erdoğan, iki yüzlü AB” gibi sloganlar atıldı.

Västerås kentinde saldırılara karşı eylem düzenlendi. Yapılan konuşmalarda, Kürdistan gerillasının sahiplenilmesi çağrısı yapılarak, “Biji berxwedana Zağros, Zap, Metina” ve “Biji serok Apo” sloganları atıldı.

Bir diğer protesto eylemi ise Helsingborg kentindeydi. Medya Savunma Alanları ve Efrîn’e dönük işgal saldırılarının kınandığı eylemde, sık sık direniş sloganları atıldı.

HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.