Örgütlü kadın, işgali durdurabilir

Kadın Haberleri —

.

.

  • KNK ve TJK-E tarafından organize edilen Avrupa Kürt Kadın Çalıştayı başladı. Çalıştayda örgütlü kadınların, Türk devletinin işgaline karşı durabileceği vurgulandı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJKE) ve Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Kadın Komisyonu tarafından organize edilen “Kürdistan işgaline karşı Avrupa Kürt Kadın Çalıştayı” çok sayıda kadının katılımıyla Hollanda’da başladı.

Kürdistan’ın dört parçasından kadınların hazır bulunduğu çalıştayda, Türk devletinin Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı ortak mücadele çağrısı yapıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan KNK Eşbaşkanı Zeynep Murad, Türk devletinin soykırım temelinde Başûr ve Rojavayê Kurdistan’a saldırdığını belirtti. Bu saldırılar karşısında “Kürt kadınlarının tavrı net olmalı” diyen Murad, “İşgal saldırılarına karşı ancak biz kadınlar örgütlenirsek, mücadele edersek karşısında durabiliriz” dedi.

Eski HDP milletvekili Tuba Hezer ve KONGRA-STAR Avrupa Sözcüsü Dilşah Osman’ın da birer konuşma yaptığı çalıştayda kadınların gücünün farkında olması gerektiğinin altı çizildi. 
Jineoloji adına konuşan Haskar Kırmızıgül ise Kürt kadınlarının Kürdistan’da devrime öncülük ettiğini vurgulayarak, “Kadınlar bugün de işgalcilere karşı mücadelenin öncülüğünü yapabilecek güçtedir” dedi.

ANF /AMSTERDAM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.