Özerk Yönetim Macron ile görüştü

  • Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yürütme Kurulu Eşbaşkanı İlham Ehmed, Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Bêrivan Xalid ve Dêrazor Sivil Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Xesan El Yusif’tan oluşan bir heyet, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

Özerk Yönetim Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre görüşmede Suriye krizi başta olmak üzere bölgede yaşanan siyasi gelişmeler ve çözüm önerileri değerlendirildi.

Kuzey-Doğu Suriye’nin idari yapısı ve demokratik yönetim modeli hakkında tartışmaların yürütüldüğü görüşmede, Kuzey -Doğu Suriye’ye uygulanan ambargo da masaya yatırıldı.

DAİŞ’e karşı verilen mücadele hakkında Macron’a bilgi veren heyet, sınır kapılarının kapalı olmasının bölgede yarattığı olumsuz etkiyi anlattı.

Macron desteğini yeniledi

Fransa’nın talebi üzerine görüşmenin gerçekleştiğini söyleyen   Bêrivan Xalid, “Fransa Cumhurbaşkanı, Suriye ve tüm bölgede güvenlik ve istikrar sağlanana kadar Özerk Yönetim'i desteklemeye devam edeceğini dile getirdi” ifadelerini kullandı.

 PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.