Özgürlüğü savunmak... bir çağrı

Forum Haberleri —

Sinune'de Türk SİHA saldırısında bir çocuk öldü

Sinune'de Türk SİHA saldırısında bir çocuk öldü

  • Türk devletinin drone saldırıları kabul edilemez ve durdurulabilir. Bu aşamada durdurulmazsa, ardı sıra başka felaketler bunu takip edecek.

ZAHIR BAHIR

Özgürlüğünüz başkalarının özgürlüğüne bağlıdır. Terörizm ve başkalarının öldürülmesi, sizin de cinayet ve terörize edilmenize yol açar. Kızıl ateşin sıcaklığı sizden uzak olmayacak. Entelektüel rakiplerinizin özgürlüğünü kim bastırırsa, sizinkini de bastıracaktır. Kim entelektüel rakiplerinizin kanına dokunursa, sizin kanınıza da dokunacaktır.

Başûrê Kurdistan'da şans eseri bir iç savaş eksik, umarım yaşanmaz. Kuraklık, yağmursuzluk, susuzluk, toz, maaşsızlık, pahalılık, işsizlik, sürgün, çeşitli salgın hastalıklar, basın ve ifade özgürlüğünden yoksunluk ve İran devletinin bombalamaları ile tüm acılar ve sefaletlerin tarihine kısa bir bakış bu. Türk MİT'inin paralı askerlerinin yardımıyla sivil halkın, Rojava ve PKK’li insanların ve dostlarının katletmesi, ayrıca Türk insansız hava araçların sivil insanları kapılarının önünde istediği gibi hızlıca öldürüp gitmesi. 

Türk devleti görüşlerini beğenmediği ve canının istediğini öldürmesi maalesef sıradan bir hal almış. Bu durum normal bir hal aldı, hızlıca duyuluyor sonra unutuluyor. Cevap ya bir cenaze ya da "hiçbir şey yapılamaz.”
Kürt halkının içinde bulunduğu durum budur. Ancak bu saydıklarımın bazılarının, özellikle doğal afetlerin üstesinden gelmenin kolay olmayabileceği veya bazılarına alıştığımız doğrudur. Ama artık daha büyük felaketlere alışamaz ve onları hafife alamayız.

Türk devletinin drone saldırıları kabul edilemez ve durdurulabilir. Bu aşamada durdurulmazsa, ardı sıra başka felaketler bunu takip edecek. Rojava, PKK ve PYD'nin dostlarını ve taraftarlarını öldürmekten vazgeçmeyecekler.

Türk devleti Başûrê Kurdistan'da inşa ettiği kalelere, istediği zaman gelip gidecek ve dilediğine suikast yapabilecek.

Kendinizi radikal sol, sosyalist, komünist ve özgürlük savaşçısı olarak gören sizler, PKK ve Rojava ile hareket etmeseniz bile Türk İHA'larının saldırıları normal olmamalı. Oturup hiç bir kampanya ve faaliyetlerde bulunmamak doğrudan mevcut durumun korunmasına hizmet eder.

PKK, YNK, İslamcılar, Sosyalistler, Komünistler veya başka herhangi bir partiye mensup kişilerin öldürülmesi ya da suikaste uğramanları insanlık dışı ve menfur bir eylemdir.

Türk devletinin bu saldırılarına karşı doğrudan mücadele ve saha çalışması ile bence çok şey yapılabilir. İmza toplamak, yürüyüşler, sokakları kapatmak ve engellemek… 

Gelin birlikte etkili eylemlilikler üzerine çalışalım. Kürdistan’ın sahipleri olarak her nerede olursak olalım, yok ediciler, farklı görüşlerin katilleri ve çıkarcılara karşı bir olalım. Birbirimiz üzerinde tahakküm kurmadan, yaptıklarımızı siyasi sermayeye dönüştürmeden, birbirimize fikirlerimizi empoze etmeden bazı önemli faaliyetleri yürütebilmemiz önemlidir.

Enerjimizi ve zamanımızı boşa harcamak yerine, Londra'da Türk ekonomisine şirketlerine, büyük mağazalarına, büyük iş adamlarının çıkarlarına ve daha birçok şekilde Türk ekonomik çıkarlarını zora sokabilecek saha çalışmaları yapalım. Bunların her biri Avrupa'nın her yerinde, özellikle başkentlerde ve şehirlerde var ve aynısı yapılabilir.

Başûr’a gelince, aynı kişiler ve partiler daha fazlasını yapabilir ve daha fazla sonuç elde edilebilir. Orada bulunmuyorum ne yapacağınızı söylemek bana düşmez. Sizler benden daha iyi biliyorsunuz ki Kürdistan Parlamentosu ticaret ve medya aracılığı ile KDP ve YNK yöneticilerine baskı yaparsa onlar da Türk devletine baskı yapacak, etki edecektir.

Zaman pratik adımlar atma zamanıdır. 

https://hawlati.co/page_detail?smart-id=24334

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.