Özgürlük Nöbeti, Frankfurt grubunda

Yurt Dışı Haberleri —

Nöbet eylemini Frankfurt grubu devraldı

Nöbet eylemini Frankfurt grubu devraldı

  • Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğü için Strasbourg’da sürdürülen Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Frankfurt kentinden gelen grup devraldı.

 

25 Haziran 2012 yılında Fransa’nın Strasbourg kentinde başlatılan Özgürlük Nöbeti, 481.haftasına girdi. Öcalan’ın özgürlüğü amacıyla yaklaşık 10 yıldır sürdürülen eylemi bu hafta Almanya’nın Frankfurt kentinden gelen Fırat Vural, Taylan Güven ve Fatih Yağan devraldı.

Grup adına konuşan Fırat Vural, Kürt halkının 10 yıldır sürdürdüğü eylemle özgürlük ısrarını gösterdiğini, bu açıdan eylemin tarihi olduğunu dile getirdi. Vural devamla, “Bu eylemle Önderliğimizin, daha önce İmralı’daki avukat görüşmelerinde aktardığı Amed Surları’nda buluşma irademizi her gün ifade etmiş oluyoruz” dedi.

Uluslararası komplodan günümüze Türk devletinin Öcalan’a ve Kürt halkına yönelik yürüttüğü tecrit, siyasi soykırım, işgal ve katliamların Avrupa destekli yürütüldüğüne dikkat çeken Fırat Vural, “Önderliğimize dayatılan Avrupa merkezli komplo siyasetine karşı bu irade mutlaka kazanacaktır” dedi.

Avrupa kurumlarının Türk devletinin bütün bu savaş konsepti ve işlediği insanlık suçlarına karşı “endişeliyiz” açıklamalarından da kalıcı bir çözüm üretmek istemediklerinin açığa çıktığını ifade eden Vural, Kürt halkının sürdürdüğü tarihi nöbet eylemiyle Avrupa’nın suç ortaklığını deşifre ettiklerini sözlerine ekledi.

12 Eylül 2020 tarihinde “Tecride, soykırıma ve işgale karşı” başlatılan “Dem Dema Azadiyê ye” hamlesinin bir yılını doldurduğunu da sözlerine ekleyen Fırat Vural, hamlenin, örgütlü bir halkın direnişini hiç kimsenin boşa çıkaramayacağını gösterdiğini ifade etti.

Vural, Kürt halkının bulunduğu her yerde örgütlenerek tecridi kıracağını ve özlem duyduğu özgür geleceği mutlaka inşa edeceğini vurguladı.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.