Özgürlük Nöbeti, Gießen grubunda

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması amacıyla sürdürülen Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Gießen kentinden gelen grup devraldı.

 

Fransa’nın Strasbourg kentinde 10.yılında devam eden Özgürlük Nöbeti 482’inci haftasına girdi. Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Avrupa kurumlarının bulunduğu ortak noktada sürdürülen nöbeti bu hafta Almanya’nın Gießen kentinden gelen  Şerif Hezex, Esta Serhat, Xebat Mardin ve Mecit Botan devraldı.

Grup adına konuşan Şerif Hezex, amaçlarının Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü olduğunu belirterek, özgürlüğü sağlanıncaya kadar da Kürt halkının eylemlerine devam edeceğini söyledi.

10 yıldır Nöbet eyleminin sürdürüldüğünü, buna rağmen Avrupa kurumlarının tek bir kalıcı çözüm üretmediğinin altını çizen Şerif Hezex, “Ailesi ve avukatlarının hala Önderliğimizle görüşememesinin suç ortağı Avrupa kurumlarıdır. Bu kurumlar temel aldıkları demokrasi ve insan hakları misyonlarını yerine getirmemişlerdir” dedi.

Türk devletinin Avrupa’nın iki yüzlü siyasetinden cesaret alarak Önderleri özelinde Kürtlere her tür zulmü reva gördüğünü ifade eden Şerif Hezex, Kürt halkı olarak bütün bu kirli ortaklığın farkında olduklarını ve sonuç alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.