Özgürlük Nöbeti'ni, CÎK üyeleri devraldı

Yurt Dışı Haberleri —

Kürdistan İslam Toplumu (CÎK) üyeleri

Kürdistan İslam Toplumu (CÎK) üyeleri

  • Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması amacıyla devam eden ve Avrupa’daki Kürtlerin gruplar şeklinde sürdürdüğü Özgürlük Nöbeti’ni yeni haftasında, Kürdistan İslam Toplumu (CÎK) üyeleri devraldı.

 

Fransa'nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012'de başlatılan ve Kürtlerin Avrupa’da sürdürdüğü kesintisiz en uzun eylem olan “Öcalan'a Özgürlük Nöbeti” 486. haftasına girdi. Eylemi bu hafta CÎK üyeleri devraldı. Grupta Mele Salih, Mele Kasım, Rojhat Adar, Hıfzı Tori yer alıyor.

Grup adına konuşan Mele Salih, uluslararası güçlerin komployla Kürt halkının özgürlük mücadelesini tasfiye etmeyi amaçladığını ancak Öcalan’ın İmralı’daki direnişi ile komplocuları boşa çıkardığını belirtti.

Mele Salih, “Önder Apo’nun direnişiyle şimdi Kürt halkı daha direngen ve güçlü, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ise büyüyerek devam ediyor” diye konuştu.

Türk devletinin Kürtlerin mücadelesi karşısında Amerika ve Rusya’ya tavizler vererek medet umduğunu dile getiren Mele Salih, “Kürt sorunu bugün onların koltuklarını, saraylarını titretiyor” diyerek, sorunun çözümün ancak Kürt halkının örgütlü mücadelesiyle çözüleceğinin altını çizdi.

Her hafta yeni gruplarla

Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan Kürtler gruplar şeklinde devralarak sürdürüyor.Eylemciler soğuk, sıcak, kar ve yağmur demeden her gün Öcalan’a özgürlük talebini haykırıyor. Gün boyu nöbet tutan eylemciler, Öcalan’ı anlatan broşür ve bildiriler dağıtırken, birebir diyaloglarla da Kürt Halk Önderi’ni ve Kürtleri Avrupalılara anlatmaya çalışıyor.

Kürtler ve dostlarının yürüttüğü nöbete; kadınlar, gençler, şehit anneleri ve yakınları, Kürt kurum temsilcileri, inanç kurumları, siyasetçiler, sanatçılar vb. toplumun farklı kesiminden katılımlar oluyor.

Her hafta gerçekleşen eylemle Kürtler ve mücadeleleri de duyurularak, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi hakkında bilgilendirmeler de yapılıyor. Kesintisiz sürdürülen tarihi eylemle yüzbinlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına yöneltilen komplo ve tecritten haberdar ediliyor.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.